Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Welke keukenapparatuur mag voor uw Kerstdiner niet ontbreken?

11 december 2018
Welke keukenapparatuur mag voor uw Kerstdiner niet ontbreken?

We kennen het allemaal: de stress voor het perfecte Kerstdiner. Maar Kerst kan ook zonder stress. Wat u daarvoor nodig heeft? De juiste, innovatieve keukenapparatuur. In deze blog zetten wij de ideale keukenapparaten voor een ultiem Kerstdiner voor u op een rij.

Een combi-stoomoven met sous vide-functie

Met sous vide gaart u gerechten eenvoudig tot perfectie. Zonder stress, want u hoeft nauwelijks op te letten. U stelt simpelweg de juiste temperatuur en tijd in en sous vide doet de rest. Het resultaat is altijd geweldig. Nog op zoek naar inspiratie voor deze Kerst? Bekijk dan eens dit recept voor heerlijk malse steak (ook te bereiden met verse kruiden of met een balsamico-honingsaus).

Een vacumeerlade

Om sous vide te kunnen koken heeft u niet alleen een combi-stoomoven met sous vide-functie nodig, maar ook een vacumeerlade. Sous vide is een Franse term en betekent letterlijk ‘onder vacuüm’. Sous vide is dan ook niks anders dan vacuüm koken. Om sous vide te kunnen koken verpakt u de ingrediënten eerst in een speciale zak, die u vacuüm trekt in een vacumeerlade of vacumeerapparaat. De zak met ingrediënten verwarmt u vervolgens in een waterbad in uw combi-stoomoven. En omdat de ingrediënten vacuüm verpakt zijn blijven het vocht, de marinade en de voedingsstoffen in de vacuümverpakking zitten.

Vacumeerlade

Bron foto: Miele

Een warmhoudlade

Bij het maken van een Kerstdiner komt veel kijken. Vaak zijn alle kookpitten bezet en staat de oven continu aan. Het is dan wenselijk om gerechten die al klaar zijn warm te houden, zodat ondertussen de rest gereed gemaakt kan worden. Ook kan het voorkomen dat het gerecht al klaar is maar de gasten nog niet gereed zijn om aan tafel te gaan. Er zijn dan verschillende manieren om de gerechten warm te houden. De eerste is warm houden in een oven. Het enige nadeel is dat u de oven op dat moment niet kunt gebruiken voor iets anders. De tweede manier is later weer opwarmen in de magnetron, maar dit komt de structuur van het eten vaak niet ten goede. Veel gerechten worden slap of verliezen aan smaak. De laatste manier is een warmhoudlade. Dit is een zeer goede keuze! Met een warmhoudlade houdt u geen oven bezet en hoeft u gerechten ook niet achteraf opnieuw op te warmen. Door de borden of schalen met eten in de warmhoudlade te zetten blijven de smaak en de temperatuur behouden. En nog een voordeel: het gerecht kan direct worden opgediend, inclusief heerlijk warme borden.

Een wijnkoeler met twee zones

Met een wijnkoeler met twee zones kunt u zowel rode als witte wijn constant op serveertemperatuur houden. Ideaal voor tijdens het Kerstdiner natuurlijk, omdat u op deze manier iedere gast zijn of haar gewenste wijn op de juiste temperatuur kunt serveren.

Een inductiekookplaat met innovatieve snufjes

Inductie is een snelle, gemakkelijke, hygiënische, veilige én energiezuinige manier van koken. Verder zijn het hoge vermogen en het feit dat de kookplaat gemakkelijk schoon te maken is als voordelen te benoemen. En dat laatste is met Kerst natuurlijk heel erg makkelijk! Maar wist u al dat er ook inductiekookplaten verkrijgbaar zijn met innovatieve snufjes? Met PowerMove van NEFF bijvoorbeeld hoeft de temperatuur niet meer ingesteld te worden. De kookzone wordt namelijk naar wens ingedeeld in drie gebieden met een verschillende warmte: heel heet om te bakken, een gemiddelde hitte om te laten pruttelen en helemaal achteraan een zone die als warmhoudfunctie fungeert. Zo kunt u heel gemakkelijk meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden, denk aan bijgerechtjes en sausjes. Met de geribbelde grilplaat van NEFF verandert de inductiekookplaat bovendien in een indoorgrill. Ook kunt u dankzij flexinductie een teppanyaki plaat op uw inductiekookplaat gebruiken, ideaal voor het bereiden van (Oosterse) vis- of vleesgerechten. Kortom: met een inductiekookplaat kunt u alle kanten op, en dat gemak komt goed van pas tijdens de Kerst.

Inductiekookplaat met innovatieve snufjes

Bron foto: NEFF

Een vaatwasser

Tot slot mag een vaatwasser niet ontbreken. Zo werkt u de vuile vaat snel weg en heeft u snel na het Kerstdiner weer tijd voor uw gasten.

Bent u na het lezen van deze blog enthousiast geworden over één van deze keukenapparaten? Kom dan langs in onze showroom in Rijssen en laat u verder adviseren.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.