Klanten waarderen ons met een 9.2 76 reviews Bekijk alle reviews
De keukens van vroeger en nu

De keukens van vroeger en nu

Dit jaar bestaat Keukenstudio Regio Oost 25 jaar. Daardoor kwamen wij aan het denken: wat waren de keukentrends van 25 jaar geleden? En wat is er in de afgelopen 25 jaar zoal veranderd?

1. Bruin en wit, gewilde kleuren

Allereerst zijn in de loop der jaren de trends in kleuren uiteraard gewijzigd. Bruin en wit waren in onze beginjaren de meest gewilde kleuren. Wie kent niet meer de houten, donkerbruine keukens van toen? Ook design wit was in 1993 ‘in’, een kleur die nu overigens nog steeds modern is. Qua stijl was 25 jaar geleden de landelijke keuken populair. Deze stijl wordt door ons nog steeds veel verkocht.

landelijke keukens 009

2. Van zoveel mogelijk naar zo min mogelijk kastjes

Eén van de grote verschillen tussen keukens die 25 jaar geleden werden geplaatst en keukens van nu, is dat er tegenwoordig veel minder met bovenkasten wordt gewerkt. In de keukens van vroeger werden zoveel mogelijk kastjes geplaatst. Nu kiest men voor een meer ruimtelijke keuken. De opbergruimte wordt tegenwoordig op een andere manier gerealiseerd, bijvoorbeeld met diepe voorraadladen en ingebouwde kastenwanden voor de keukenapparaten, het servies en voorraadruimte.

moderne keuken rijssen

3. Het succes van…

Het zijn dingen die nu in de keukenwereld niet meer weg te denken zijn, maar 25 jaar geleden stonden we aan de vooravond van het succes van

  • het granieten keukenblad (dat veel in landelijke keukens werd gebruikt)
  • het fornuis
  • de magnetron

4. Kook-, spoel- en werkeilanden

Steeds meer mensen maakten in de afgelopen jaren van hun keuken een woonkeuken. De keukenruimtes zijn in de loop der jaren dan ook steeds groter geworden. Hierdoor zijn ook de eilanden in populariteit gegroeid. Niet alleen kookeilanden, maar ook spoeleilanden, werkeilanden en eilanden die alles in zich hebben.

In een volgende blog gaan we graag in op wat 25 jaar geleden de belangrijkste technische snufjes en innovaties waren. Houd onze website in de gaten!

Waarom Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Volg ons
op social media
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen
Blijf op de hoogte
Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.

© Keukenstudio Regio Oost. Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Sitemap

Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media

23 oktober: NEFF kookdemo

Haal het beste uit jouw kookkwaliteiten en ervaar hoe een professionele kok de keukenapparatuur van NEFF gebruikt om de heerlijkste gerechten te bereiden. Uiteraard komen ook een aantal heerlijke gerechten op tafel. Toegang is gratis! Kom dus kijken, leren en proeven op zaterdag 23 oktober (10:30 -16:30 uur) bij Keukenstudio Regio Oost!