Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Wat zijn de keukentrends voor 2020?

11 februari 2020
Wat zijn de keukentrends voor 2020?

De keukentrends van 2020… Bij Keukenstudio Regio Oost weten we er alles van. Over de trends die wij het meest opvallend vinden, leest u in deze blog meer.

Trend 1: duurzaamheid

Over duurzaamheid wordt al langer gesproken, maar mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar materialen vandaan komen. Meer en meer leveranciers brengen daarom in kaart waar hun materialen vandaan komen en wat ermee gedaan is.

Trend 2: natuurlijke tinten

Deze trend zagen we in 2019 ook al, maar in 2020 gaat u met uw keuken écht terug naar de natuur. Dit jaar gaan we namelijk veel natuurlijke materialen zien, denk aan een houten keuken gecombineerd met een dun marmeren werkblad. Het resultaat is een keuken die rust, warmte en luxe uitstraalt. Deze trend uit zich ook in het gebruik van veel producten en materialen die geïnspireerd zijn door de natuur. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bamboe, beton en steen. Ook hout blijft dit jaar een geliefde materiaalsoort, zeker in combinatie met metaallakken in brons, goud, messing of koper.

Trend 3: warme kleuren

Spiced Honey - een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing - is de Flexa kleur van 2019. Ook in 2020 zal dit een trendkleur blijven, net als andere rijke kleuren zoals chocoladebruin, diep okergeel en oud roze - aangevuld met goud en lila. Niet alleen in interieurs, maar ook in keukens gaat u dit komend jaar veel zien.

Trend 4: zwart

Naast warme kleuren domineren donkere kleuren - waaronder zwart - dit jaar keukenland. Donkere keukens hebben een luxe uitstraling of juist een industriële look en zijn goed te combineren met diverse keukenstijlen. En niet alleen in de keuken zelf zijn donkere kleuren te zien, ook apparaten gaan mee in deze trend. Zo hebben verschillende leveranciers, waaronder Pelgrim, al een volledige lijn mat zwarte keukenapparaten uitgebracht.

Trend 5: domotica

De connectiviteit in de keuken blijft zich verder ontwikkelen. In de keukenapparatuur ziet u komend jaar steeds meer nieuwe technologieën en mogelijkheden terug. Er zijn steeds meer ‘slimme’, aan WiFi-verbonden keukenapparaten verkrijgbaar die met elkaar kunnen communiceren. Een mooi voorbeeld hiervan is slimme huiskamerverlichting (bijvoorbeeld van Philips HUE) die u kunt koppelen aan een oven van Siemens Home Connect. Is uw oven klaar met het voorverwarmen of een programma, dan kunt u het licht in de woonkamer laten knipperen.

Ook Miele heeft tegenwoordig apparaten in het assortiment met unieke technologie en intuïtieve bedieningsmogelijkheden, gewoon via uw smartphone. De status van uw gerecht dat in de oven zit kunt u via uw mobiele telefoon bekijken of bijsturen.

Verder introduceerde ATAG kort geleden de eerste serie 'connected' apparaten: verschillende apparaten van de MAGNA-serie, zoals combi-stoomovens, inductiekookplaten, afzuigkappen en koelkasten. Deze apparaten zijn te bedienen met de ATAG Connect Life app. In de app heeft u niet alleen toegang tot recepten en gebruiksaanwijzingen, maar kunt u ook al uw ATAG-apparaten op afstand monitoren en bedienen.

En tot slot is het mogelijk om verschillende keukenapparaten te koppelen aan bijvoorbeeld Alexa van Amazon of Google Home, zodat u uw apparaten middels spraak kunt bedienen.

Trend 6: steeds meer handige snufjes

De ontwikkelingen op het gebied van keukenapparatuur staan niet stil. Hier zijn wij bij Keukenstudio Regio Oost ook erg enthousiast over. Niet voor niets schrijven wij regelmatig blogs over de nieuwste snufjes. Wat dacht u van Induction Air van NEFF, een ideale oplossing om het koken én de afzuiging samen te voegen? Of de vacumeermachine van Quva, die volledig wordt ingebouwd in het keukenwerkblad? De unieke pop-up-constructie zorgt er voor dat de Quva altijd klaar is voor gebruik, zonder dat het apparaat hinderlijk in het zicht zit. Of keukenverlichting met gesture control van Jansen & De Bont, waarbij de bediening gebeurt door middel van handgebaren? In 2020 komen er steeds meer van dit soort handige keukenapparaten bij. Allemaal om u nóg meer kookgemak en kookplezier te geven.

Meer weten over de keukentrends van 2020?

Wilt u meer weten over de keukentrends van 2020 of wilt u advies bij het samenstellen van uw nieuwe keuken? U bent van harte welkom bij Keukenstudio Regio Oost. Onze keukenadviseurs helpen u graag verder. Om er zeker van te zijn dat we alle tijd voor u hebben, raden wij u aan vooraf een afspraak te maken.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.