Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Volop inspiratie voor uw landelijke keuken

01 februari 2023
Volop inspiratie voor uw landelijke keuken

Natuurlijke materialen, soms een beetje klassiek, maar vooral warm en sfeervol: dát is de landelijke keuken. Een keuken in landelijke stijl ademt uitgebreide diners met familie en borrelavonden met vrienden - gezelligheid dus. Niet voor niets verkopen we bij Keukenstudio Regio Oost jaarlijks vele keukens in landelijke stijl en is deze stijl nog steeds ongekend populair. In deze blog vindt u volop inspiratie voor uw éigen landelijke keuken.

Wat is een landelijke keuken?

De oorspronkelijke landelijke keuken is een klassieke keuken die warmte, rust en gezelligheid uitstraalt. Hout vormt de basis, aangevuld met klassieke elementen zoals sierlijke handgrepen of een ‘ouderwets’ fornuis van Bertazzoni. Dit type keuken roept bij veel mensen nostalgische gevoelens op. Maar ook de landelijke keuken is met haar tijd meegegaan en is inmiddels verkrijgbaar in diverse moderne varianten.

Landelijke keukenstijlen: industrieel en modern

Lang was de klassieke landelijke keuken - zoals hierboven beschreven - dé trend. Momenteel zien we ook veel industrieel landelijke keukens en moderne landelijke keukens voorbijkomen. Beide stijlen hebben een warme, landelijke basis, maar geven toch een geheel andere sfeer aan uw keuken. Bij een industriële keuken zorgen bijvoorbeeld zwarte, metalen handgrepen, industriële barkrukken, stoere kranen en robuuste hanglampen boven het aanrecht of kookeiland voor de unieke uitstraling. En een moderne landelijke keuken combineert de natuurlijke materialen die typerend zijn voor de landelijke keuken met strakke, moderne elementen. Denk aan een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging of een hypermoderne combi-stoomoven in plaats van een Bertazzoni-fornuis.

Materialen en kleuren bij een landelijke keuken

Bij de landelijke keuken wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen (graniet), tegels en composiet. Qua kleuren wordt vaak gekozen voor lichte, warme en natuurlijke tinten. Denk bijvoorbeeld aan beige, (gebroken) wit, taupe, grijs of zand. Ook sprekendere kleuren als blauw en groen en de combinaties grijs-blauw en groen-grijs passen echt bij een landelijke keuken. Daarnaast zijn het vaak de kleine elementen die de sfeer bepalen, zoals ronde handgrepen, een tegelspoelbak en een kraan met chromen kruiskopbediening.

Een handgeschilderde landelijke keuken

Eén van de specialiteiten van Keukenstudio Regio Oost is de handgeschilderde keuken. Op en top maatwerk, want een dergelijke keuken wordt, zoals de naam al zegt, met de hand afgewerkt. Wanneer u uw keuken ambachtelijk met de hand laat schilderen geeft dit een fraaie, landelijke en nostalgische uitstraling. Er is een onbeperkte keuze aan kleuren: u kunt uw keuken zowel in mat als in glans laten schilderen. Eventuele beschadigingen zijn gemakkelijk (zelf) bij te werken. En bent u uitgekeken op de kleur van uw keuken? Dan kunt u een handgeschilderde keuken gemakkelijk in een andere kleur schilderen, zodat u op trends kunt inspringen. Goed om te weten: voor het schilderen gebruiken wij uitsluitend de beste materialen, bijvoorbeeld verf van Sikkens.

Landelijke keukens: inspiratie

Kunt u nog wat meer inspiratie gebruiken? Hieronder vindt u drie binnenkijkers met een landelijke stijl.

Klassieke landelijke keuken

Deze landelijke keuken is voor onze opdrachtgevers op wenskleur afgewerkt. Wat in het bijzonder opvalt is het royale Belling-fornuis. Het schitterende werkblad van Terrazzo® is voorzien van een tegelspoelbak en een cascade in het blad, wat perfect aansluit bij een landelijke stijl.

Stoere landelijke keuken

Deze stoere keuken met massief houten fronten is geheel uitgevoerd in een landelijke stijl. Het werkgedeelte is uitgevoerd in eikenhout en is handgemaakt. Ook de hoge kasten zijn uitgevoerd in massief hout, en deze zijn vervolgens zwart gebeitst. Verder is er voor deze keuken gekozen voor een inductiekookplaat met een wokbrander.

Luxe landelijke keuken

In het ontwerp van deze custom made luxe landelijke keuken hebben we aan alle wensen voldaan: van veel werk- en opbergruimte tot een in het oog springend werkblad. Verder is de keuken voorzien van luxe apparatuur, namelijk een fornuis en een Amerikaanse koelkast van Bertazzoni, een wijnklimaatkast van Liebherr, afzuiging van Novy en een vaatwasser van Miele.

Landelijke keukens in het echt bekijken

Op zoek naar nóg meer inspiratie? U vraagt, wij draaien. Wanneer u maar wilt kunt u in de showroom van Keukenstudio Regio Oost landelijke keukens in het echt bekijken. Maak een afspraak - u bent van harte welkom!

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.