Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

3 inspirerende tips (+ een bonus) voor een landelijke keuken

21 augustus 2018
3 inspirerende tips (+ een bonus) voor een landelijke keuken

Bent u op zoek naar een nieuwe, landelijke en sfeervolle keuken? Of zoekt u naar manieren waarop u uw huidige keuken een landelijke stijl kunt geven? In deze blog geven wij u verschillende tips waarmee u een prachtige landelijke sfeer kunt creëren.

1. De basis: natuurlijke keukenfronten

Voor uw landelijke keuken zijn natuurlijke materialen de perfecte basis. De meeste landelijke keukens worden gemaakt met een MDF gelakte kaderdeur. Het voordeel van MDF is dat het goed te combineren is met andere materialen. Een kaderdeur geeft natuurlijk een nostalgisch gevoel, zoals u ook op de foto kunt zien. Maar ook keukenfronten van houtfineer - dat het een natuurlijke warmte uitstraalt of massief hout - voor een robuuste uitstraling - zijn een prima keuze.

3 inspirerende tips voor een landelijke keuken 1

2. Kies voor een ‘landelijk’ werkblad

Er zijn daarnaast enkele werkbladen die voor een typisch landelijke keukenstijl zorgen. Natuurlijk kunt u denken aan een Terrazzo werkblad, voor het echte ‘ouderwetse’ gevoel. Maar ook natuursteen - zoals blauwe hardsteen of graniet - en composiet zijn goede opties. Zoekt u juist een stoerdere, ietwat industriële look, dan behoort beton tot de mogelijkheden.

3. Kies voor een blikvanger

In landelijke keukens vindt u vaak één blikvanger. Een keukeneiland is al jaren populair als blikvanger in landelijke keukens. U kunt er verschillende functies in integreren, denk aan (extra) werkruimte, een kookgedeelte of een spoelgedeelte. Kiest u liever niet voor een kookeiland, dan kan een robuust vrijstaand fornuis de absolute blikvanger van uw keuken worden. Een op maat gemaakte schouwmantel geeft dat fornuis nog extra cachet.

3 inspirerende tips voor een landelijke keuken 2

Bonustip: landelijke accessoires

De accessoires bepalen voor een groot deel de sfeer van uw landelijke keuken. Kies bijvoorbeeld voor enkele (houten) legplanken of juist voor keukenkasten met glas in, zodat uw (landelijke) servies in de spotlights komt te staan. Of kies voor een gave tegelspoelbak, doorleefde grepen of een elegante kraan.

3 inspirerende tips voor een landelijke keuken 3

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van landelijke keukens? Kom dan eens langs in onze showroom in Rijssen. Hier staan verschillende landelijke showroomkeukens voor u opgesteld. Ook kunt u meer voldoende inspiratie opdoen op onze website.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.