Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Minimalisme in de keuken

21 september 2020
Minimalisme in de keuken

Less is more: het is een term die steeds vaker voorbij komt. Minimalisme is namelijk hot and happening. En natuurlijk kunt u deze trend ook in de keuken doorvoeren. Hoe u dat doet, dat leest u in deze blog.

Een minimalistische keuken: een eerste begin

We beginnen met een paar voor de hand liggende zaken. In het minimalisme draait het allemaal om eenvoud en het creëren van rust en ruimte. Houd daarom het aanrecht vrij van bakjes en accessoires. Kijk ook of er apparaten staan die nauwelijks gebruikt worden, zodat u die in een kast kunt opruimen - uit het zicht dus. En ga regelmatig ‘met de bezem’ door uw keuken, oftewel: haal kruiden uit de kast die u al tijden niet gebruikt heeft en check de producten in uw keukenkastjes en koelkast op houdbaarheid.

Keukenapparatuur in een minimalistische keuken

In een minimalistische keuken staat verder geen overbodige keukenapparatuur. Gelukkig zijn er steeds meer keukenapparaten met meerdere functies verkrijgbaar, denk aan een keukenmachine waar u een blender op kunt bevestigen. Kijk daarvoor ook eens naar de keukenapparaten van KitchenAid, één van onze favoriete merken. En bij Keukenstudio Regio Oost vindt u nog meer keukenapparaten die meerdere functies hebben - veelal inbouw, voor een strakke en minimalistische look. Wat dacht u van…

  • Een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, bijvoorbeeld de BORA Purevan het merk BORAof de Induction Air van het merk NEFF. Hierdoor heeft u geen afzuigkap meer nodig, omdat de kookdampen rechtstreeks in de kookplaat worden afgezogen.
  • Een Quooker. U kunt kiezen tussen een kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan of de Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. In beide gevallen heeft u geen waterkoker meer nodig.
  • Een combi-oven, een combi-stoomoven of zelfs een 3-in-1-oven. Combi-ovens en combi-stoomovens zijn te verkrijgen bij vele merken, de 3-in-1-ovens zijn verkrijgbaar van de merken Pelgrimen ATAGIn deze blog leest u er meer over. Stomen, bakken, iets opwarmen in de magnetron of vlees, groente of vis sous vide bereiden: in deze multifunctionele oven is het allemaal mogelijk. U ervaart dus groot kookgemak, maar heeft hiervoor slechts één apparaat nodig. Heel minimalistisch.

De styling van uw minimalistische keuken

Qua styling en kleuren kenmerkt een minimalistische keuken zich door een neutrale uitstraling, waarbij veelal voor rustige kleuren wordt gekozen. Denk hierbij aan taupe, wit, lichtgrijs en pastelkleuren. Een andere populaire optie is een keukenwerkblad met accenten van hout of marmer. Grove en robuuste afwerkingen worden in een minimalistische keuken vermeden. En ook de afwerking van het materiaal speelt een belangrijke rol: des te minder details, des te meer overzicht en ruimte. Vaak wordt er bij deze stijl gekozen voor een ‘push-to-open’ systeem. Op deze manier houdt u kasten en lades greeploos, wat ook weer zorgt voor een rustige uitstraling.

Uw nieuwe, minimalistische keuken uit Rijssen

Spreekt de minimalistische stijl u aan en wilt u dit ook voor uw nieuwe keuken? Maak dan eens een afspraak in onze keukenshowroom in Rijssen om uw mogelijkheden te bekijken.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.