Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Gezond koken met weinig moeite? Gebruik de (combi-)stoomoven

28 juni 2023
Gezond koken met weinig moeite? Gebruik de (combi-)stoomoven

Misschien wilt u lekkerder in uw vel zitten. Of wellicht wilt u verantwoord een paar kilo afvallen. Wat uw persoonlijke reden ook is om gezonder te willen eten: praktische tips om dit vol te houden, kunnen nooit kwaad. Daarom delen wij in deze blog enkele tips en tricks om gezond(er) te koken - en dat begint nog vóór u naar de supermarkt gaat. Want natuurlijk zijn gezonde, voedzame ingrediënten belangrijk. Maar de juiste inbouw keukenapparatuur kan u ook zéker helpen om gezonder te koken én dit vol te houden.

Gezond eten uit de (combi-)stoomoven

Steeds meer mensen gebruiken al een (combi-)stoomoven om gezonde maaltijden in te bereiden, en dit juichen wij alleen maar toe. Kookt u namelijk groenten of aardappels in water, dan verliezen deze smaak en vitamines. In de oven raakt het water het eten niet aan. Zo blijven groenten en aardappels rijker aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen én voller van smaak. Dit maakt je gerechten ook nog eens een stuk gezonder. Ook is uw eten minder vet, omdat u geen boter of olie hoeft te gebruiken. Daarnaast behoudt het eten zijn kleur, structuur en vorm. Maar de (combi-)stoomoven is breder inzetbaar, want ook rijst, pasta, vlees en vis stoomt u smakelijk gaar. En bereidt u een ovenschotel? Dan krijgt deze een heerlijk knapperig korstje. Een laatste voordeel: u kunt hele maaltijden tegelijk bereiden. U hoeft niet eerst apart de groente te koken of het vlees te bakken, nee: het kan namelijk allemaal tegelijk in de oven. Dit scheelt tijd én afwas.

Restjes opwarmen in de combi-stoomoven

Zeker na een drukke werkdag of tijdens bomvolle weekenden kan gezond koken best uitdagend zijn. Het kan dan verleidelijk zijn om - ondanks uw goede voornemens - toch iets snels en ongezonds op tafel te zetten. Wilt u ook tijdens drukke momenten gezonde gerechten op tafel toveren voor uzelf en uw familie? Dan is een combi-stoomoven een ideaal hulpmiddel. Deze hebben namelijk een regeneratiefunctie. Regenereren is een manier om al klaargemaakte gerechten - kliekjes dus - opnieuw op te warmen. Dankzij de stoom gebeurt dat zónder dat de kwaliteit, textuur of smaak achteruitgaat. Op een drukke dag warmt u zo eenvoudig en snel gezonde restjes uit de diepvries op. Zo zet u tóch een gezonde, smaakvolle maaltijd op tafel - en u gaat ook nog eens voedselverspilling tegen.

Sous vide koken in de (combi-)stoomoven

In een (combi-)stoomoven kunt u ook sous vide koken. U verpakt uw ingrediënten of zelfs complete gerechten dan vacuüm, om ze vervolgens in een waterbad in de oven op een lage temperatuur langzaam en gelijkmatig te garen. Waarom dit gezond is? U kookt met minder vet, zout en kruiden en daarnaast behoudt het voedsel meer smaak. En naast het feit dat een sous vide-bereiding erg gezond is, bespaart het u ook tijd. Sous vide koken heeft namelijk als groot voordeel dat u gerechten al ruim van tevoren kunt bereiden. U sluit ze immers vacuüm af, waardoor er geen lucht en bacteriën bij kunnen komen. U kunt uw vacuüm pakketjes zelfs invriezen zonder dat smaak en vitaminen verloren gaan. Op drukke dagen hoeft u uw gerecht(en) alleen nog maar in de oven te schuiven. Zo staat er altijd een smaakvolle en bovenal gezonde maaltijd op tafel. En omdat gevacumeerde ingrediënten en gerechten tot wel drie keer langer goed blijven, hoeft u nóg minder eten weg te gooien. Gezond én milieubewust dus!

Gezonder koken begint bij Keukenstudio Regio Oost

U leest het: met de juiste inbouw keukenapparatuur - en dan met name een (combi-)stoomoven - wordt gezonder koken kinderspel. Bij Keukenstudio Regio Oost vindt u ovens van onder meer Siemens, ATAG, NEFF, Pelgrim en Miele. Maak gerust een afspraak om onze collectie in het echt te bekijken en u te laten adviseren. En bent u na het lezen over sous vide koken enthousiast geworden over deze gezonde manier van eten bereiden? Met de Quva vacumeermachine - natuurlijk ook verkrijgbaar bij Keukenstudio Regio Oost - verpakt u uw voedingswaren luchtdicht.Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.