Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

9 tips om uw keuken ‘kerstdinerklaar’ te maken

16 december 2020
9 tips om uw keuken ‘kerstdinerklaar’ te maken

Op de radio is de ene na de andere kerstplaat te horen, de kerstbomen zijn overal al bijna uitverkocht en de folders van de supermarkten staan vol met feestelijke producten, lekkere gerechten en mooie wijnen. Ook al is het momenteel een vreemde tijd, Kerst komt dichtbij. Wilt u ook dit jaar een heerlijk kerstdiner op tafel zetten, dan is het niet alleen belangrijk dat u hier de juiste recepten voor vindt en (veilig) de boodschappen voor in huis haalt. Ook uw keuken moet er klaar voor zijn. Veel mensen koken met Kerst namelijk veel uitgebreider dan op een normale dag. Herkenbaar? In deze blog delen wij onze beste tips om uw keuken helemaal ‘kerstdinerklaar’ te maken.

Tip 1: slijp op tijd uw messen

Met een bot mes vlees of groente snijden is zeer onprettig en kost bovendien meer tijd. Zorg er dus voor dat uw messen geslepen zijn ruim vóórdat u aan de bereiding van het kerstdiner begint. Een goed begin is het halve werk.

Tip 2: maak een materiaallijst

Over goed gereedschap gesproken: maak naast uw boodschappenlijst een overzicht van alle spullen die u nodig heeft. Een braadslede, een kernthermometer, een ovenschaal met nét even een andere afmeting, een bijzondere bakvorm: sommige recepten vragen om speciaal kookgerei. Vink af wat u al heeft en verzamel wat er nog mist.

Tip 3: vul tactisch aan

Als we het over dat verzamelen hebben, is er nog iets wat in ons opkomt: de items in uw voorraadkast. Kijk goed wat u al in huis heeft aan bijvoorbeeld kruiden en specerijen. Hiermee voorkomt u overbodige inkopen, maar ook dat u juist smaakmakers tekort komt.

Tip 4: zorg voor een goede basis

En over die voorraadkast gesproken: aluminiumfolie, bakpapier, peper, zout, (bak)boter en olijfolie heeft u waarschijnlijk standaard in huis. Maar heeft u hier ook voldoende van? Bekijk het goed en zorg dat uw voorraad met basisproducten aangevuld is.

Tip 5: een technische doorloop

Niets zo vervelend als een apparaat dat niet werkt als u het nodig heeft. Toch loopt u dat risico, zeker bij apparaten die u niet vaak gebruikt. Bijvoorbeeld een staafmixer, een keukenmachine of een grill. Controleer daarom ruim op tijd of alle apparaten die u volgens de recepten nodig heeft het nog doen. Werkt iets niet, dan kunt u dit nog vervangen.

Tip 6: upgrade uw keuken met nieuwe apparatuur

Natuurlijk is de periode rondom Kerst, waarin u meer in de keuken staat, ook een ideaal moment om eens naar uw keukenapparatuur te kijken. Misschien is het tijd voor een stoomoven, waarin u uw kerstdiner ook sous vide kunt bereiden. Een apparaat voor het vacumeren van voedsel mag dan ook niet ontbreken. In deze blog vindt u alles over de vacumeermachine van Quva, die wij in ons assortiment hebben, maar ook over sous vide koken in het algemeen. Bent u benieuwd wat u zoal (sous vide) in uw stoomoven kunt bereiden? Lees dan eens

En wat dacht u van een wijnklimaatkast, zodat u écht kunt genieten van een lekker glas wijn? Bij Keukenstudio Regio Oost vindt u wijnklimaatkasten van Gaggenau, Liebherr, Siemens en Miele. In deze blog ontdekt u alles over wijnklimaatkasten waarmee u tijdens de Kerstdagen de juiste wijn op de juiste temperatuur kunt serveren. Nieuw in ons assortiment is een wijnkoeler van het merk Kaelo: een geïntegreerde wijnkoeler. Kaelo verandert de manier waarop wijn wordt geschonken en genoten. De in het keukenwerkblad ingebouwde revolutionaire koeler houdt de fles wijn exact op de juiste temperatuur.

Blog maand december   Kaelo wijnkoeler

Tip 7: ruim grondig op

Voor het maken van een uitgebreid kerstdiner heeft u vaak nét wat meer ruimte nodig dan voor het bereiden van een makkelijke pasta of ovenschotel. Ruim daarom op tijd grondig op, zodat er voldoende ruimte is om lekker te kokkerellen. Gooi lege kruidenpotjes weg, ruim de welbekende rommellade eens op en berg apparatuur dat u niet gebruikt op in de keukenkasten.

Tip 8: grote schoonmaak

En als u toch aan het opruimen bent… zet dan meteen even een sopje klaar en maak uw keuken goed schoon, zodat u hygiënisch kunt werken. Kunt u wel wat schoonmaaktips gebruiken? Deze blog staat boordevol tips voor een frisse, schone en goed onderhouden keuken. En in deze blog vindt u tips speciaal voor het schoonmaken van uw gasfornuis of kookplaat.

Tip 9: het diner voorbereiden

Op de dag zelf is het tijd om het diner goed voor te bereiden. Sorteer de ingrediënten per gerecht en leg ze op volgorde van gebruik. Een goed begin is namelijk het halve werk.

Dit waren ze: onze negen tips om uw keuken klaar te ‘stomen’ voor de bereiding van het kerstdiner. Namens ons hele team wensen wij u fijne Kerstdagen en natuurlijk een overheerlijk kerstdiner!

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.