Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Keukentrends 2023

15 januari 2023
Keukentrends 2023

Bent u van plan om dit jaar een nieuwe keuken aan te schaffen? Of bent u om een andere reden op zoek naar ideeën en inspiratie voor uw keuken? Hoewel sommige kleuren, materialen en stijlen onverminderd populair blijven, zijn er natuurlijk ook steeds weer nieuwe trends. In deze blog delen we dé trends voor 2023 met u.

Trend 1: de kleur donkerbruin

Een kleur die we het komende jaar veel gaan zien, is donkerbruin - sfeervol, warm én huiselijk. Houten fronten in een kleurtint als walnoot, cacao, koffie of espresso vormt een fraaie basis voor zowel een landelijke als moderne keuken. De kleur is verder mooi te combineren met lichte, aardse tinten én met natuursteen. Wat dacht u van stijlvolle, donkerbruine keukenkasten met daarbij een wit marmerlook werkblad? Natuurlijk zijn er ook méér dan voldoende andere mogelijkheden. Uw keukenadviseur van Keukenstudio Regio Oost laat u ze graag zien.

foto 1

Bron foto: Keller Keukens

Trend 2: keukenfronten met reliëf

Wilt u eens écht iets anders? Iets wat u nog vrijwel nergens ziet? Kies dan voor keukenfronten met een reliëfstructuur. De kleine latjes geven uw keuken nét even dat extraatje. En u kiest zelf of u alle keukenfronten met reliëf wilt, of dat u er een paar kastjes als eyecatcher uit laat springen.

Foto 2

Bron foto: Robert Tediek

Trend 3: slimme verlichting

Slimme verlichting is er in vele varianten, denk aan spots en led-strips. Met een slimme lichtbron past u eenvoudig de verlichting in uw keuken aan op een bepaalde activiteit. Tijdens een etentje kunt u de verlichting dimmen om een gezellige sfeer te creëren. Voor tijdens het koken of het afruimen van de tafel is juist weer wat helderder, feller licht nodig. Bij slimme verlichting stuurt u iedere lichtbron individueel met een afstandsbediening of app. Aan, uit, dimmen, kleuren kiezen en wisselen tussen warm en koud licht: u doet het in een handomdraai. En kiest u voor slimme verlichting met een bewegingssensor, dan gaan uw lampen automatisch aan en uit als ze (geen) beweging detecteren. Dát is pas duurzaam.

Trend 4: gezond eten (uit uw stoomoven)

Tot slot is gezond eten een thema dat we graag onder aandacht brengen. Steeds meer mensen gebruiken al een stoomoven om gezonde maaltijden in te bereiden, en dit juichen wij alleen maar toe. Kookt u namelijk groenten of aardappels in water, dan verliezen deze smaak en vitamines. In een stoomoven raakt het water het eten niet aan. Zo blijven groenten en aardappels rijker aan vitamines én voller van smaak. Daarnaast behoudt het eten zijn kleur, structuur en vorm. Maar de stoomoven is breder inzetbaar, want ook rijst, pasta, fruit en schaaldieren stoomt u smakelijk gaar. En bereidt u een taart, pizza of ovenschotel in een stoomoven? Dan krijgt deze een heerlijk knapperig korstje. Kortom voor iedere thuiskok die graag gezond wil koken, is een stoomoven onmisbaar. Oók in 2023.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.