Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

5 keukentrends voor 2024

07 februari 2024
Keukentrends voor 2024

U bent het inmiddels van ons gewend: in januari delen wij op onze website de keukentrends voor het nieuwe jaar. In deze blog brengen wij dan ook graag de 5 opvallendste trends voor 2024 onder uw aandacht.

Trend 1: Japandi-stijl

De Japandi-stijl zagen we in 2023 opkomen en blijft ook dit jaar een trend. Het is een combinatie van Japans minimalisme en Scandinavisch design. De kenmerken van deze stijl? Rustig, eenvoudig en strak. In een Japandi-keuken wordt veel hout gebruikt, afgewisseld met keramiek, marmer of natuursteen voor het werkblad en soms een opvallend frontje - denk aan een deurtje met reliëfstructuur of een zichtbare houtnerf.

De kleurstijl kenmerkt zich door neutrale kleuren als (variaties op) wit, beige en zacht grijs met en af en toe een donker detail. Om de keuken minimalistisch te houden, heeft een Japandi-keuken voldoende kastruimte en wordt de keukenapparatuur vaak ingebouwd. Met een ingebouwd koffiezetapparaat en een Quooker blijft het aanrecht bijvoorbeeld rustig. En ook met een kookplaat met geïntegreerde afzuiging blijft de keuken vrij van onnodige apparaten.

Keukentrends 2024

Trend 2: ton-sur-ton

In een ton-sur-ton keuken speelt één kleur de hoofdrol. En welke kleur u ook kiest voor uw keuken - denk aan wit, beige, groen of zwart - het is van belang dat u deze kleur vervolgens in diverse tinten laat terugkomen. Zo blijft de keuken uniek en gevarieerd, maar sluit alles tóch mooi op elkaar aan én straalt de keuken rust uit.

Trend 3: fronten met aardetinten in combinatie met notenhout

Het gebruik van donkere aardetinten in de keuken is dit jaar helemaal in, zéker in combinatie met notenhout. Het donkerbruine notenhout is namelijk perfect te combineren met andere natuurlijke kleuren en materialen, waardoor uw keuken helemaal in aardse sferen komt. Bovendien straalt de warme, stijlvolle kleur van notenhout gezelligheid, comfort en geborgenheid uit.

Trend 4: witte marmerlookbladen

Marmer is én blijft voor keukens een populaire keuze. Niet vreemd ook, want deze gewilde natuursteen geeft iedere keuken een chique, stijlvolle uitstraling. Hoewel marmer in verschillende kleuren verkrijgbaar is, zien we in 2024 vooral witte marmer keukenbladen. En daarbij hoeft u niet eens voor echt marmer te kiezen.

Want wat dacht u van een sterk, composiet marmerlook aanrechtblad? Of van een functioneel, dekton marmerlook keukenblad? Een marmerlook werkblad is voordeliger en onderhoudsvriendelijker dan echt marmer en daarom een slimme keuze.

Trend 5: een interieur en keuken in één kleur

Eenheid: dáár gaan we voor in 2024. Iets wat we dit jaar dan ook veel gaan zien, is een keuken en interieur in dezelfde kleur. Zo sluit alles perfect op elkaar aan. Is dit een trend die u aanspreekt? En wilt u dit jaar een nieuwe keuken uitzoeken?

Kom dan vooral langs bij Keukenstudio Regio Oost. Wij leveren namelijk ook kasten en bijkeukens in dezelfde kleur en uitvoering. Daarbij maken we alles voor u op maat - tot in detail. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.