Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Domotica in de keuken: wat is het en wat is er mogelijk?

10 oktober 2018
Domotica in de keuken: wat is het en wat is er mogelijk?

Slimme apparaten in uw keuken die het koken een stukje eenvoudiger maken. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Domotica in de keuken vinden wij dan ook een ware verrijking voor iedere keuken. Maar wat is domotica eigenlijk, en wat is er mogelijk?

Voorbeelden van domotica in de keuken

We geven u graag enkele voorbeelden, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden voor domotica in uw keuken.

  • Een ingebouwde koffiemachine die u zo kunt programmeren dat er iedere ochtend als u uit bed komt een verse kop koffie voor u klaar staat;
  • Slimme verlichting in keukenkastjes of keukenlades die aangaat zodra de la of het deurtje geopend wordt;
  • Een oven die u op afstand kunt instellen, zodat de oven al voorverwarmd is wanneer u thuiskomt;
  • Een koelkast met een camerafunctie, zodat u waar u ook bent de inhoud van uw koelkast kunt bekijken. Handig wanneer u in de supermarkt staat en twijfelt of u nog genoeg melk of vleeswaren in huis hebt;
  • Een vaatwasser die aan de hand van een paar eenvoudige vragen die u beantwoordt zelf bepaalt wat het beste reinigingsprogramma is.

De voordelen van domotica

Nu u weet wat er allemaal mogelijk is, is het ook goed om te weten waarom domotica in de keuken überhaupt een goed idee is. Het heeft twee belangrijke voordelen:

Het biedt comfort

Met domotica verhoogt u uw comfort aanzienlijk. Waar u ook maar bent kunt u eenvoudig en snel met uw smartphone actie ondernemen, denk aan de inhoud van de koelkast checken, uw favoriete kopje koffie zetten of de oven alvast voorverwarmen. Stuk voor stuk acties die u zonder domotica handmatig moet uitvoeren.

U kunt energie en geld besparen

Een ander voordeel van domotica is dat ze interessante besparingen kunnen opleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld apparatuur op afstand uitschakelen en sluipverbruik voorkomen, bijvoorbeeld als u er op uw werk achterkomt dat u vergeten bent om de oven uit te schakelen. Ook kan de koelkast u een seintje geven als iemand de deur open heeft laten staan en kunt u de vaatwasser zo instellen dat deze pas aan gaat wanneer het nachttarief actief is.

Domotica bij Keukenstudio Regio Oost

Domotica in de keuken klinkt wellicht als toekomstmuziek, maar dat is zeker niet zo. Veel technieken zijn al bij Keukenstudio Regio Oost te vinden, onder meer van de merken NEFF en Siemens. Over de Siemens Home Connect (een serie via WiFi bedienbare keukenapparaten) schreven wij eerder al eens deze blog. Wilt u meer weten, lees dan deze blog of kom eens langs in onze keukenshowroom in Rijssen.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.