Klanten waarderen ons met een 9.2 76 reviews Bekijk alle reviews
inductiekookplaat: onze meeste verkochte kookplaat

Alles over onze meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat

Koopt u een nieuwe keuken, dan moet u ook een kookplaat uitzoeken. In deze blog vertellen wij u alles over onze (momenteel) meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat.

De voordelen van inductie

Inductie is een snelle, gemakkelijke, hygiënische en veilige manier van koken. Eén van de belangrijkste voordelen van inductie is dat deze kookplaat energiezuinig is, omdat hij efficiënt gebruik maakt van de warmte. Verder zijn het hoge vermogen en het feit dat de kookplaat gemakkelijk schoon te maken is, als voordelen te benoemen. En laten we ook de veiligheid van inductie niet vergeten. Een inductiekookplaat verhit namelijk de pan, zonder dat de kookplaat zelf heet wordt. De kookplaat genereert een magnetisch veld, waar de onderkant van de pan op reageert door warm te worden. Hierdoor kunt u zich niet aan de hete kookplaat branden. Verwijdert u de pan, dan stopt het verwarmingsproces onmiddellijk. Door de magnetische velden heeft u overigens ook een hele constante toevoer van warmte, zodat u de temperatuur optimaal kunt regelen en u heel precies kunt koken.

Alles over onze meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat

Welke pannen gebruikt u op inductie?

De pannen die u op een inductiekookplaat wilt gebruiken hebben een magnetische bodem nodig. Wilt u weten of uw huidige pannen geschikt zijn voor uw (nieuwe) inductiekookplaat? Door middel van een magneet is dit heel gemakkelijk te testen. Houd de magneet onder pan. Blijft hij hangen dan is de pan geschikt, valt de magneet dan is de pan niet geschikt.

Combinatie van gas en inductie

Wilt u het gemak van een inductiekookplaat, maar toch ook de voordelen van koken op gas ervaren? Bijvoorbeeld omdat u graag op hoge temperatuur groenten, vis en vlees wokt? Ook een kookplaat met daarop drie (of vier) inductiezones en een gas/wokbrander is mogelijk. Zo krijgt u het beste van twee werelden: gas én inductie.

Wilt u meer informatie over of een inductiekookplaat ook voor uw kookgewoontes de beste keuze is? Kom gerust langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren.

Waarom Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Volg ons
op social media
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen
Blijf op de hoogte
Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.

© Keukenstudio Regio Oost. Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Sitemap

Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media

23 oktober: NEFF kookdemo

Haal het beste uit jouw kookkwaliteiten en ervaar hoe een professionele kok de keukenapparatuur van NEFF gebruikt om de heerlijkste gerechten te bereiden. Uiteraard komen ook een aantal heerlijke gerechten op tafel. Toegang is gratis! Kom dus kijken, leren en proeven op zaterdag 23 oktober (10:30 -16:30 uur) bij Keukenstudio Regio Oost!