Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Alles over onze meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat

14 maart 2018
inductiekookplaat: onze meeste verkochte kookplaat

Koopt u een nieuwe keuken, dan moet u ook een kookplaat uitzoeken. In deze blog vertellen wij u alles over onze (momenteel) meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat.

De voordelen van inductie

Inductie is een snelle, gemakkelijke, hygiënische en veilige manier van koken. Eén van de belangrijkste voordelen van inductie is dat deze kookplaat energiezuinig is, omdat hij efficiënt gebruik maakt van de warmte. Verder zijn het hoge vermogen en het feit dat de kookplaat gemakkelijk schoon te maken is, als voordelen te benoemen. En laten we ook de veiligheid van inductie niet vergeten. Een inductiekookplaat verhit namelijk de pan, zonder dat de kookplaat zelf heet wordt. De kookplaat genereert een magnetisch veld, waar de onderkant van de pan op reageert door warm te worden. Hierdoor kunt u zich niet aan de hete kookplaat branden. Verwijdert u de pan, dan stopt het verwarmingsproces onmiddellijk. Door de magnetische velden heeft u overigens ook een hele constante toevoer van warmte, zodat u de temperatuur optimaal kunt regelen en u heel precies kunt koken.

Alles over onze meest verkochte kookplaat: de inductiekookplaat

Welke pannen gebruikt u op inductie?

De pannen die u op een inductiekookplaat wilt gebruiken hebben een magnetische bodem nodig. Wilt u weten of uw huidige pannen geschikt zijn voor uw (nieuwe) inductiekookplaat? Door middel van een magneet is dit heel gemakkelijk te testen. Houd de magneet onder pan. Blijft hij hangen dan is de pan geschikt, valt de magneet dan is de pan niet geschikt.

Combinatie van gas en inductie

Wilt u het gemak van een inductiekookplaat, maar toch ook de voordelen van koken op gas ervaren? Bijvoorbeeld omdat u graag op hoge temperatuur groenten, vis en vlees wokt? Ook een kookplaat met daarop drie (of vier) inductiezones en een gas/wokbrander is mogelijk. Zo krijgt u het beste van twee werelden: gas én inductie.

Wilt u meer informatie over of een inductiekookplaat ook voor uw kookgewoontes de beste keuze is? Kom gerust langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.