Klanten waarderen ons met een 9.1 123 reviews Bekijk alle reviews

How to: een kruidentuin maken in uw keuken

12 april 2018
How to: een kruidentuin maken in uw keuken

Verse kruiden zijn populair, zeker nu het dit jaar de trend is om nóg meer groenten te eten. Want waar kunt u deze groenten nu beter mee op smaak brengen dan met verse kruiden?

U kunt tegenwoordig dan ook op steeds meer plekken kruidenplantjes kopen, denk aan het tuincentrum en de supermarkt. Wilt u tijdens het koken ook altijd lekkere kruiden bij de hand hebben? In deze blog geven wij u tips voor het maken van een kruidentuin in uw keuken.

Inspiratie voor uw kruidentuin

Qua kruiden zijn er tien soorten die het erg goed zullen doen in de kruidentuin in uw keuken: basilicum, bieslook, peterselie, oregano, rozemarijn, dragon, kervel, laurier en salie. Kies de kruiden die u het lekkerst vindt. Hoe maakt u van die verschillende soorten kruiden vervolgens een mooie kruidentuin? Wij raden u aan om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Hier vindt u oneindig veel ideeën en inspiratie voor uw kruidentuin. U kunt bijvoorbeeld glazen potten of blikken gebruiken als kruidenpotten. En wat dacht u van een verticale kruidentuin, waarbij u de kruiden aan de muur hangt?

Drie tips voor de verzorging van uw kruiden

Zodra u heeft besloten hoe uw kruidentuin eruit komt te zien, is het natuurlijk belangrijk dat u uw kruiden goed verzorgt.

Tip 1: zorg voor voldoende licht

Het allerbelangrijkste voor uw kruiden is voldoende licht. De ideale hoeveelheid licht voor vegeterende kruiden is 18 uur per dag (zonlicht of kunstmatig licht). Hoewel dit misschien niet praktisch is, zullen uw kruiden écht beter presteren naar mate zij meer licht krijgen. Zet kruiden dan ook altijd op een lichte plek, bijvoorbeeld in de vensterbank.

Tip 2: geef voldoende, maar niet teveel water

Uw kruiden hebben zeker niet teveel water nodig, omdat de wortels anders kunnen rotten. De beste manier om te ontdekken of uw kruiden een beetje dorstig zijn, is door aan de aarde te voelen. Zorg daarnaast dat de potjes waar uw kruiden in zitten, voorzien zijn van drainage gaten in de bodem. Geef uw kruiden water tot u een beetje water uit de bodem ziet komen.

Tip 3: laat de kruiden niet bloeien

Wanneer uw kruiden gaan bloeien, gaan ze alle moeite en energie steken in de reproductie. Wilt u dit voorkomen, knip dan bloeiende stelen af zodra u ze ziet.

Met deze handige tips en inspiratie weten wij zeker dat de kruidentuin in uw keuken een succes gaat worden. Eet smakelijk!

Bron foto’s: Follow Fashion.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Service & contact
Bel ons: 0548 53 03 40
Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.