Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Hoe lang gaat een keuken mee? (+ tips om de levensduur te verlengen)

21 april 2023
Hoe lang gaat een keuken mee? (+ tips om de levensduur te verlengen)

Bij Keukenstudio Regio Oost zeggen we altijd: een nieuwe keuken koopt u misschien maar 1 of 2 keer in uw leven. Maar hoe lang gaat de gemiddelde keuken eigenlijk mee? En wat kunt u doen om de levensduur van uw keuken te verlengen? U ontdekt het in deze blog.

Onderzoek: de levensduur van een keuken

Uit onderzoek blijft dat Nederlanders hun keuken gemiddeld na 19 jaar vervangen. 24% van onze landgenoten vervangt de keuken wanneer deze tussen de 11 en 15 jaar oud is, 30% wanneer deze tussen de 16 en 20 jaar oud is en een krappe 30% doet dit pas na 20 jaar.

Levensduur vs. kwaliteit, gebruik en onderhoud

Hoe lang uw keuken meegaat, is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit. Daarnaast spelen natuurlijk ook andere zaken mee. Maakt u bijvoorbeeld zeer intensief gebruik van deze ruimte in uw woning, dan merkt u eerder slijtage en gaat uw keuken dus iets minder lang mee. Ook gezinnen met (kleine) kinderen moeten waarschijnlijk eerder een nieuwe keuken aanschaffen - uiteraard afhankelijk van hoe de kinderen met de keuken omgaan. En tot slot speelt onderhoud een belangrijke rol. Uw keuken heeft er baat bij als u kleine reparaties op tijd uitvoert, denk aan het vervangen van een losgeraakt scharnier of een kapotte besteklade.

Uw keuken op de juiste manier schoonmaken

Onder goed onderhoud rekenen we ook het juist schoonmaken van uw keuken. Wist u bijvoorbeeld dat niet elk keukenblad dezelfde schoonmaakvoorschriften heeft? Lees hier verder als u meer wilt weten. Hetzelfde geldt voor uw keukenfronten. Fronten met een zijdemat effect zijn bijvoorbeeld voorzien van een speciale oppervlaktecoating. Hierdoor laten levensmiddelen met veel kleurstoffen - zoals koffie, mosterd, thee en rode wijn - blijvend lichte verkleuringen achter als u deze na het morsen laat intrekken. Houdt u hier geen rekening mee, dan gaan uw keukenfronten met een zijdemat effect dus minder lang mee dan u zou willen. In deze how to geven we handige tips: alle soorten materialen komen aan bod. En wilt u nóg meer schoonmaaktips? Lees dan deze 10 algemene, maar belangrijke onderhoudstips om uw keuken mooi te houden of deze 7 tips voor de voorjaarsschoonmaak in uw keuken.

Uw keuken upgraden (renoveren)

Eerder schreven we over kleine reparaties, maar in sommige gevallen zijn die niet meer voldoende. Hoewel de basis van een keuken dan nog prima in orde is, vragen bepaalde onderdelen om vervanging. En dat kan: met een goede opknapbeurt - waarbij u alles vervangt dat aan vervanging toe is - gaat uw keuken al snel 5 á 10 jaar langer mee. Bovendien ziet de keuken er dan weer uit als nieuw! In deze blog tippen wij u 4 aanpassingen waarvoor u terecht kunt in onze showroom: nieuwe keukenapparatuur, een nieuwe kraan, nieuwe keukenfronten of een nieuw aanrechtblad.

De levensduur van keukenapparatuur

Omdat keukenapparatuur voor een groot deel de uitstraling van uw keuken bepaalt, is het (deels) vervangen ervan een snelle én effectieve manier om uw keuken een upgrade te geven. En soms is het vervangen van de apparatuur ook simpelweg noodzakelijk. Want hoewel de gemiddelde levensduur van een keuken 19 jaar is, gaat dit voor de ingebouwde apparatuur meestal niet op. Gemiddeld gaan koelkasten of koelvriescombinaties 15 jaar mee, terwijl de vaatwasser vaak al na 11 jaar worden vervangen. Ovens gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Bovendien verandert de technologie zó snel dat u na een jaar of 10 waarschijnlijk een efficiënter en beter type kunt óf wilt krijgen.

Garantie op uw keuken

Bij Keukenstudio Regio Oost bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit als het gaat om keukens. Dat betekent dat een keuken die u bij ons koopt dus lang meegaat. En ontstaat er toch een probleem, dan verlenen wij u graag de juiste service. Op al onze merkkeukens heeft u namelijk geldende fabrieksgaranties. Dit varieert tussen de 5 en 10 jaar.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.