Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

5 tips om uw keuken kindvriendelijk te maken

08 november 2018
4 tips om uw keuken kindvriendelijk te maken

Staat u op het punt om uw keuken opnieuw in te richten en heeft u kleine kinderen? Dan wilt u er natuurlijk alles aan doen om van uw keuken ook voor hen een veilige ruimte te maken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zeker in de keuken. In deze blog vindt u vier handige tips waarmee u uw keuken veilig maakt voor uw kinderen.

Tip 1: plaats uw apparatuur op gepaste hoogte

Keukenapparaten die heet worden - zoals een oven - zijn het veiligst wanneer deze op gepaste hoogte, volledig buiten bereik van kinderen, worden geplaatst. Armhoogte (100 tot 140 centimeter) is een ideale hoogte. Niet alleen kunnen uw kinderen dan niet bij de oven, maar voor uzelf is dit ook een handige werkhoogte. U kunt uw gerechten zo namelijk gemakkelijk in en uit de oven halen.

Tip 2: bekijk de keuken door de ogen van uw kinderen

Als volwassene ziet u niet meteen alle gevaren, simpelweg omdat u te lang bent. Ga daarom eens door uw knieën en bekijk de keuken door de ogen van uw kinderen. Op ooghoogte ziet u al heel snel wat mogelijke gevaren zijn. Lage stopcontacten bijvoorbeeld, waar uw kinderen hun vingers in kunnen steken. Snoeren van elektrische apparaten. Of scherpe hoeken aan het aanrecht.

Tip 3: kies voor koken op inductie

Koopt u een nieuwe keuken, dan is een inductiekookplaat de meest veilige keuze. Koken op een inductiekookplaat is veiliger dan koken op andere warmtebronnen. Een inductieplaat wordt niet heet en heeft als voordeel dat hij zichzelf automatisch uitschakelt zodra u de pan van de plaat verwijdert. Ook zijn de meeste inductiekookplaten van tegenwoordig voorzien van een handige restwarmte-indicator.

Tip 4: denk goed na over waar u ‘verboden voorwerpen’ opbergt

Messen, scherpe voorwerpen, schoonmaakmiddelen: deze ‘verboden voorwerpen’ hebben één ding gemeen. Ze hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Vergrendel daarom de lades waar u uw messen in opbergt, zodat uw kinderen niet de kans krijgen om ze te pakken. Scherpe keukentools, breekbare spullen (zoals ovenschalen, borden en glaswerk) en schoonmaakmiddelen kunt u het beste in hoge kasten opbergen.

Kindvriendelijke keuken, denk goed na over waar u ‘verboden voorwerpen’ opbergt

Tip 5: kies voor een Quooker

Een ander veilig apparaat voor uw kindvriendelijke keuken is de Quooker, een kokendwaterkraan en mengkraan in één. ‘Kokendwaterkraan’ klinkt wellicht niet erg veilig, maar toch is een Quooker wél veilig. Dat heeft meerdere redenen. Eén van die redenen is dat de kraan dankzij het unieke beveiligingssysteem nooit zomaar kokend water geeft. U moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de kraan. Kinderen kunnen deze handeling simpelweg nog niet uitvoeren. Bovendien: een Quooker kunnen kinderen niet over zich heen trekken, een waterkoker vol kokend water wel.

Kindvriendelijke keukenapparatuur, kies voor een Quooker

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.