Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Koop uw nieuwe keuken in 5 stappen

17 oktober 2019
Koop jouw nieuwe keuken in 5 stappen

Droomhuis gevonden, maar kan de keuken wel een make-over gebruiken? Een nieuwe keuken uitzoeken betekent goed onderzoek doen en heel veel keuzes maken. Wordt het een nieuwe keuken of krijgt de oude keuken een flinke opknapbeurt? En waar moet u eigenlijk allemaal aan denken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Deze tips helpen u op weg.

1. Een nieuwe keuken of restylen?

De allereerste vraag: gaat u voor een nieuwe keuken of wilt u de oude keuken opknappen? Het voordeel van een nieuwe keuken uitzoeken is dat u nog alle kanten op kunt: u kunt de keuken precies naar uw wensen (laten) maken. Heeft u een minder toereikend budget? Dan kan een opknapbeurt van de oude keuken ook een goede optie zijn. Met een paar nieuwe elementen krijgt de keuken al een hele nieuwe uitstraling. Zo bespaart u op de kosten van een nieuwe keuken. Met een minimale verbouwing heeft u tóch de voordelen van een nieuwe look en nieuwe apparaten. Bepaal daarom altijd eerst uw budget en wensen om te ontdekken wat het beste bij uw situatie past. 

2. Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

De tweede tip bij het kopen van een nieuwe keuken: meten. Door te meten wordt duidelijk hoe groot de kasten en apparaten in de keuken mogen zijn. Ruime keukens zijn bijvoorbeeld perfect voor het plaatsen van een kookeiland. Heeft u een kleine keuken, maar wel grootse plannen? Een paar slimme oplossingen kunnen er al voor zorgen dat uw kleine keuken een kookparadijs wordt. Bespaar bijvoorbeeld ruimte door te kiezen voor keukenapparatuur met meerdere functies, zoals een combi-stoomoven. Zo bespaart u wel op ruimte, maar niet op kookmogelijkheden.

3. Welke keukenapparatuur heeft u nodig?

Maak tijdens het koken een lijstje van de apparaten die nu in uw keuken staan. Welke van deze apparaten worden veel of juist niet gebruikt? En welke apparaten ontbreken nu? Door hier een lijstje van te maken ontstaat een helder overzicht van wat er onmisbaar is in uw nieuwe keuken en dus welke keukenapparatuur u wilt aanschaffen. De volgende stap is bepalen waar de nieuwe keukenapparaten precies aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe oven, de koelkast, het fornuis of een ander apparaat. Maar ook: hoe makkelijk het apparaat schoon te maken is, de garantie en het design. Wist u trouwens dat de nieuwe generatie apparaten een stuk zuiniger is dan apparaten van slechts een paar jaar oud? Wie het écht goed aan wil pakken gaat voor extra energiezuinige keukenapparatuur. Let daarbij op de ‘groene keuze’, wel zo duurzaam. 

4. Wat is uw keukenstijl?

Het budget is in kaart gebracht en u weet inmiddels precies wat wel en niet in de nieuwe  keuken past. Tijd om de stijl te bepalen! Houdt u van een industriële uitstraling, van modern of misschien juist van landelijk? Ga op onderzoek uit en ontdek welke keukenstijl bij u past. Blader door tijdschriften, kijk op Pinterest, maak een (online) moodboard met alles wat u mooi vindt of neem een kijkje in onze showroom in Rijssen om inspiratie op te doen. De populairste keukentrends van 2019 vindt u hier.

5. En nu in het echt!

Al uw wensen staan inmiddels op papier. Tijd om een definitief plan te maken voor uw droomkeuken, natuurlijk samen met een keukenadviseur van Keukenstudio Regio Oost. Is het plan gemaakt? Dan kan de verbouwing beginnen! Heeft u daar hulp bij nodig, schroom dan vooral niet om dit bij uw keukenadviseur aan te geven.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.