Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Landelijke keukens van Keukenstudio Regio Oost: laat u inspireren

05 november 2021
Landelijke keukens van Keukenstudio Regio Oost

Nostalgisch, warm en gezellig: dat zijn de drie woorden die een landelijke keuken het beste beschrijven. Landelijke keukens zijn verder volledig naar uw eigen smaak te perfectioneren. Kiest u het liefst voor een massief eiken keuken? Gaat u voor een klassieke keuken in Engelse stijl? Of is een nostalgische keuken met handgeschilderde keukenkasten helemaal uw smaak? Bij Keukenstudio Regio Oost is het allemaal mogelijk. Landelijke keukens zijn namelijk één van onze specialiteiten. In deze blog vindt u alle inspiratie die u nodig heeft.

Landelijke keukens op maat

Door de ambachtelijke elementen, sierlijke details, het gebruik van natuurlijke materialen en de vaak natuurlijke kleuren hebben landelijke keukens een unieke, rustgevende uitstraling. En omdat wij alle keukens op maat maken, kunt u bij ons uw droomkeuken samenstellen. Handgemaakte massief eiken kastdeuren, een houten werkblad, kastjes geschilderd in de gewenste kleur: u kiest, wij maken. We laten u graag wat inspirerende voorbeelden zien.

Landelijke, handgeschilderde keuken met unieke schouw

In een bijzondere notariswoning plaatsten wij onlangs een landelijke keuken op maat, waarbij de eiken kaderfrontjes op kleur zijn gelakt. Ook de schouw is maatwerk. Deze is prominent in de ruimte aanwezig en is gevuld met originele, oud-Hollandse witjes met bakpuntjes - perfect voor een landelijke, nostalgische uitstraling. Het keukenwerkblad en de smetplinten zijn van graniet satinado, met bijpassende tegelspoelbak. Graniet is voor landelijke keukens een goede keuze.

Bekijk hier meer foto’s van deze keuken.

Landelijke keuken met een statige stijl

Ons tweede voorbeeld is de keuken van opdrachtgevers met een specifieke wens: zij wilden graag een keuken in een statige stijl. Ze hadden bijvoorbeeld een speciale kroonlijst en een uniek deurprofiel in gedachten voor de kastenwand en wilden een keukenwerkblad van écht marmer. Ook is er in deze landelijke keuken bewust gekozen voor een hogere opstaande rand, omdat die het statige gevoel van de keuken versterkt. Verder zijn de ladekasten voorzien van speciaal deurbeslag - knopjes die wat langer zijn dan een standaard deurknop - en aanvullend van een groter overstek van het werkblad. De kasten zijn bovendien afgewerkt met een hoogglans strijklak die door Colorflow (een meubel- en interieurspuiterij uit Rijssen) op een speciale manier is aangebracht.

Bekijk hier meer foto’s van deze keuken.

Op-en-top landelijke keuken in een woonboerderij

Voor opdrachtgevers hebben wij een op-en-top landelijke keuken gerealiseerd geheel in de stijl van hun woonboerderij. De groen-, blauw- en grijstinten in de keuken passen perfect in de landelijke omgeving. Door de gelakte en handgeschilderde fronten krijgt de keuken een nostalgisch tintje - zeker in combinatie met de wandschouw, de passende kranslijst op de hoge kasten en de stollenwanden. Het Belgisch hardstenen werkblad maakt het landelijke gevoel af. Deze past uitstekend bij de nostalgische tegelspoelbak en mengkraan.

Bekijk hier meer foto’s van deze keuken.

Keukenapparatuur in een landelijke keuken

In landelijke keukens bevindt zich onder de schouw vaak zich het centrum van de keuken: het fornuis en de oven. De apparaten die u hiervoor kiest, zorgen uiteindelijk voor het complete plaatje. De grote fornuizen en ovens van merken als La Germania, Bertazzoni, Falcon, Boretti (bekijk het hier), Stoves (bekijk het hier) en Bellinq (bekijk het hier) zijn een goede keuze voor een landelijke stijl. Deze merken leveren moderne keukenapparatuur van de hoogste kwaliteit - want nostalgisch is natuurlijk iets anders dan ouderwets. Natuurlijk kunt u ook voor een moderne inductiekookplaat kiezen, als u dat liever heeft.

Landelijke keukens bij Keukenstudio Regio Oost

Wilt u na het lezen van dit artikel advies inwinnen over landelijke keukens? Laat u verrassen door de vele mogelijkheden in onze keukenshowroom in Rijssen. Maak hier vrijblijvend een afspraak.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.