Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Echt hout of een houtlook in uw keuken

12 januari 2018
Echt hout of een houtlook in uw keuken

Houten keukens worden vanwege het natuurlijke materiaal gezien als sfeervol, gezellig en stijlvol. En zelfs met maar een aantal houten elementen in uw keuken kunt u dit warme effect al creëren. Kiest u voor hout in uw keuken? Dan krijgt u te maken met een grote diversiteit aan mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende houttinten mogelijk. De houttint hangt af van uw persoonlijke smaak en stijl. Daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen houtfineer, massief hout en kunststof (houtrepro) én verschillende afwerkingen. In deze blog vertellen wij u er alles over.

Houtfineer

 betaalbare moderne keuken 04

Bij gewoon hout wordt een boomstam in planken gezaagd die in dikte kunnen variëren. Bij houtfineer wordt de stam in heel veel dunne laagjes gezaagd, waarvan de dikte kan variëren tussen de 0,6 millimeter en 0,1 millimeter. Deze houtlaagjes worden op een ondergrond van MDF of spaanplaat verlijmd en zo tot meubelpanelen verwerkt. Omdat de buitenste laag van écht hout is, is een keuken van fineerhout haast niet te onderscheiden van een massief houten keuken. Het resultaat is een zeer duurzame en (in vergelijking met massief hout) een voordeligere houten keuken met een warme en natuurlijke uitstraling. Qua afwerking heeft u verschillende mogelijkheden. Houtfineer kan geglazuurd, gebeitst, gekalkt, geborsteld of gezandstraald worden en kan ook qua kleur precies aan uw smaak worden aangepast.

Massief hout

massief eiken keuken

In een massief houten keuken zijn de keukendeuren vervaardigd van massief hout. Dit geeft een stoere en warme uitstraling. Praktisch alle kleuren, afwerkingen en bewerkingen zijn hierbij mogelijk, zonder dat de karakteristieke eigenschappen van het hout verloren gaan. Verder heeft massief hout in veel gevallen het voordeel dat u kunt kiezen voor een doorlopende structuur. Wanneer een kast in twee deuren is uitgevoerd, loopt de structuur van de ene deur door in de andere, waardoor u een nette en chique afwerking krijgt.

Kunststof met houtlook

Bent u op zoek naar de sfeervolle uitstraling van hout, maar wilt u ook genieten van de voordelen van kunststof? Kies dan voor kunststof met een houtlook (ook wel houtrepro genoemd). Het basismateriaal is in dit geval spaanplaat of MDF met een HPL toplaag. Dit HPL is sterk, vochtbestendig en krasbestendig. En door de nieuwste ontwikkelingen zijn kunststof fronten met een houtlook bijna niet van echt hout te onderscheiden. Bovendien is kunststof vriendelijk in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Bijkomend voordeel is dat de kunststof hout-repro prijstechnisch een stuk voordeliger is dan massief hout.

Twijfelt u wat voor uw keuken de juiste keuze is? Kom dan langs in onze keukenshowroom in Rijssen, waar u houtfineer, massief hout en kunststof met houtlook in het echt kunt bekijken.

Een houtlook keuken: past het bij uw interieur?

Wie zegt dat een houtlook keuken alleen geschikt is voor een landelijke woonstijl? Bij Keukenstudio Regio Oost kun je namelijk een houtlook keuken creëren die geschikt is voor ieder interieur. Zo zorgt een houtlook effect namelijk voor een warme en knusse sfeer voor ieder thuis.

Zo past een houtlook keuken perfect bij een industrieel interieur. Waarbij het houten effect juist bijdraagt bij het robuuste en stoere karakter van uw woonstijl. Ook past een houtlook keuken ideaal bij een moderne of design woonstijl, waarbij de houtlook juist zorgt voor een speelse twist.

Passen onze houtlook keukens bij uw interieur? Ontdek het zelf en breng een bezoek aan onze keukenstudio, waar ons deskundige team klaar staat om u - waar nodig - te adviseren. Ook kunt u bij vragen of twijfels contact opnemen.

Een houtlook keuken op maat

Is uw keuken toe aan een opfrisbeurt? Of wilt u een volledig nieuwe keuken aanschaffen? Bij Keukenstudio Regio Oost creëren wij graag een op maat gemaakte houtlook keuken, volledig gebaseerd op uw behoeften.

Kom in contact met onze experts. Op basis van uw wensen komt uw toekomstige houtlook keuken tot leven middels diverse 3D-tekeningen. Akkoord? Dan ontzorgen wij u op alle vlakken: van ontwerp tot plaatsing.

Mogen wij een op maat gemaakte houtlook keuken voor u realiseren? Plan dan nu nog een afspraak in.

Diverse mogelijkheden voor een houtlook effect

Een op maat gemaakte houtlook keuken: u heeft een ruime keuze uit verschillende mogelijkheden om de keuken van uw dromen te realiseren.

Zo kunt u zelf een keuze maken uit een werkblad dat uw houtlook keuken naar een hoger niveau tilt. Ook kunt u kiezen uit verschillende apparaten, waarmee uw houtlook keuken u voorziet in al uw behoeften. Daarnaast hoeft een houtlook keuken niet bruin van kleur te zijn: u heeft zelf de regie in handen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom dan langs bij onze keukenstudio, of neem nu nog contact op.

Een houtlook keuken van Keukenstudio Regio Oost

Bij Keukenstudio Regio Oost bent u aan het goede adres voor een prachtige houtlook keuken van hoge kwaliteit. Profiteer daarnaast van ons veelzijdige keukenapparatuur, zodat u voorzien bent in al uw behoeften. Voor ieder interieur is een houtlook keuken op maat te realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u vooral eens inspireren door onze succesvol afgeronde keukenprojecten. Of kom langs bij onze studio, waar ons deskundige team u graag verder helpt. Uw droomkeuken realiseert u bij Keukenstudio Regio Oost.

Persoonlijk en passend advies

Bij Keukenstudio Regio Oost profiteert u van passend, maar vooral persoonlijk advies. Zo beschikt u gegarandeerd over een houtlook keuken die aansluit op uw wensen, behoefte en situatie. Of u nou een volledig nieuwe keuken wilt realiseren, of uw keuken toe is aan renovatie: wij zoeken graag naar de beste oplossing.

Zo kunt u langskomen bij onze keukenstudio. Ons deskundige team staat voor u klaar om u, aan de hand van diverse voorbeelden, te voorzien van passend advies. Plan hiervoor gerust een afspraak in.

Ook is het mogelijk om bij u thuis advies te krijgen van onze experts. Zo krijgen wij een goed beeld van uw keuken en profiteert u van advies in uw eigen vertrouwde omgeving. Ook voor advies aan huis kunt u een afspraak inplannen.

Liever onze experts te woord staan op een door u gekozen dag en tijdstip? Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk online keukenadvies op afstand. Plan nu nog een bel- of videoafspraak in en kom in contact met een adviseur.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.