Klanten waarderen ons met een 9.2 76 reviews Bekijk alle reviews
Echt hout of een houtlook in uw keuken

Echt hout of een houtlook in uw keuken

Houten keukens worden vanwege het natuurlijke materiaal gezien als sfeervol, gezellig en stijlvol. En zelfs met maar een aantal houten elementen in uw keuken kunt u dit warme effect al creëren. Kiest u voor hout in uw keuken? Dan krijgt u te maken met een grote diversiteit aan mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende houttinten mogelijk. De houttint hangt af van uw persoonlijke smaak en stijl. Daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen houtfineer, massief hout en kunststof (houtrepro) én verschillende afwerkingen. In deze blog vertellen wij u er alles over.

Houtfineer

 betaalbare moderne keuken 04

Bij gewoon hout wordt een boomstam in planken gezaagd die in dikte kunnen variëren. Bij houtfineer wordt de stam in heel veel dunne laagjes gezaagd, waarvan de dikte kan variëren tussen de 0,6 millimeter en 0,1 millimeter. Deze houtlaagjes worden op een ondergrond van MDF of spaanplaat verlijmd en zo tot meubelpanelen verwerkt. Omdat de buitenste laag van écht hout is, is een keuken van fineerhout haast niet te onderscheiden van een massief houten keuken. Het resultaat is een zeer duurzame en (in vergelijking met massief hout) een voordeligere houten keuken met een warme en natuurlijke uitstraling. Qua afwerking heeft u verschillende mogelijkheden. Houtfineer kan geglazuurd, gebeitst, gekalkt, geborsteld of gezandstraald worden en kan ook qua kleur precies aan uw smaak worden aangepast.

Massief hout

massief eiken keuken

In een massief houten keuken zijn de keukendeuren vervaardigd van massief hout. Dit geeft een stoere en warme uitstraling. Praktisch alle kleuren, afwerkingen en bewerkingen zijn hierbij mogelijk, zonder dat de karakteristieke eigenschappen van het hout verloren gaan. Verder heeft massief hout in veel gevallen het voordeel dat u kunt kiezen voor een doorlopende structuur. Wanneer een kast in twee deuren is uitgevoerd, loopt de structuur van de ene deur door in de andere, waardoor u een nette en chique afwerking krijgt.

Kunststof met houtlook

Keuken met kunststof met houtlook

Bent u op zoek naar de sfeervolle uitstraling van hout, maar wilt u ook genieten van de voordelen van kunststof? Kies dan voor kunststof met een houtlook (ook wel houtrepro genoemd). Het basismateriaal is in dit geval spaanplaat of MDF met een HPL toplaag. Dit HPL is sterk, vochtbestendig en krasbestendig. En door de nieuwste ontwikkelingen zijn kunststof fronten met een houtlook bijna niet van echt hout te onderscheiden. Bovendien is kunststof vriendelijk in onderhoud en makkelijk schoon te maken. Bijkomend voordeel is dat de kunststof hout-repro prijstechnisch een stuk voordeliger is dan massief hout.

Twijfelt u wat voor uw keuken de juiste keuze is? Kom dan langs in onze keukenshowroom in Rijssen, waar u houtfineer, massief hout en kunststof met houtlook in het echt kunt bekijken.

Waarom Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Volg ons
op social media
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen
Blijf op de hoogte
Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.

© Keukenstudio Regio Oost. Alle rechten voorbehouden
Privacy verklaring | Sitemap

Vormgeving en realisatie: Identiteit & Media

23 oktober: NEFF kookdemo

Haal het beste uit jouw kookkwaliteiten en ervaar hoe een professionele kok de keukenapparatuur van NEFF gebruikt om de heerlijkste gerechten te bereiden. Uiteraard komen ook een aantal heerlijke gerechten op tafel. Toegang is gratis! Kom dus kijken, leren en proeven op zaterdag 23 oktober (10:30 -16:30 uur) bij Keukenstudio Regio Oost!