Tel: 0548 53 03 40 | Mail: [email protected]
De keukenbranche staan niet stil - verre van zelfs. Met regelmaat krijgen wij van leveranciers te horen dat zij nieuwe keukenapparatuur of technische snufjes hebben ontwikkeld. Zo ook ATAG, Pelgrim en BORA. Alle drie hebben de laatste tijd nieuwe apparaten op de markt gebracht. In deze blog vertellen wij u er graag over.
Pelgrim heeft een alleskunner ontwikkeld: een 3-in-1 oven, verkrijgbaar vanaf februari 2020. Stomen, bakken, iets opwarmen in de magnetron of vlees, groente of vis sous vide bereiden: in deze oven is allemaal mogelijk. De oven kent maar liefst zeventien ovenfuncties, waaronder turbo-hetelucht, grote grill, onderwarmte, stomen en combi-stomen. Het TFT kleur- en beelddisplay is prettig in gebruik en door de draai- en drukknop is de oven zeer eenvoudig te bedienen. Voor de nodige inspiratie zijn in de oven bovendien 140 gerechten voorgeprogrammeerd. Uw favoriete programma’s kunt u uiteraard opslaan. Een tweetal zaken willen we graag apart bij u onder de aandacht brengen.
De 3-in-1 oven van Pelgrim maakt fase bakken mogelijk. Bij fase bakken bakt u letterlijk uw gerecht in verschillende fases. Grill bijvoorbeeld eerst het vlees (fase 1), verwarm daarna met hetelucht (fase 2) en gaar tot slot na met stoom (fase 3).
Met het stoomschoonprogramma in de nieuwe Pelgrim 3-in-1 oven heeft u vrijwel geen omkijken meer naar het schoonmaken van uw (combi-)magnetron of oven. In slechts dertig minuten stoomt het programma al het vuil week, zodat u dit daarna gemakkelijk met een doekje kunt verwijderen.
Ook ATAG introduceerde onlangs een 3-in-1 oven, die verkrijgbaar is in de kleurstellingen Black Steel, Grafiet en RVS. Als thuiskok haalt u met deze oven dé ultieme alleskunner in huis. Net als de oven van Pelgrim kunt u met de oven opwarmen, bakken én stomen. En door de verschillende functies die u met deze oven kunt combineren - bijvoorbeeld hetelucht en stomen of magnetron en oven - haalt u eigenlijk een 5-in-1 oven in huis. De oven van ATAG beschikt over een volwaardige stoomfunctie, waarmee u op honderd graden volledige gerechten, groenten, vlees én vis kunt stomen. Maar u kunt met deze oven ook op lage temperatuur gerechten sous vide laten garen, waardoor vitaminen en smaak perfect behouden blijven.
Vanaf het voorjaar van 2020 is de nieuwste kookplaat van BORA verkrijgbaar, de BORA X PURE. Alle kookplaten van BORA staan voor een geurloze en frisse omgevingslucht in uw keuken. De BORA X Pure is beschikbaar in twee varianten: recirculatie en luchtafvoer. Verder heeft deze nieuwe BORA-kookplaat enkele handige functionaliteiten. De unieke verticale slider bijvoorbeeld, die de bediening van deze nieuwe kookplaat nóg eenvoudiger maakt. U kunt met uw vinger intuïtief omhoog en omlaag bewegen of het veld aantikken. De kookplaat is verder voorzien van bijzonder grote oppervlakte-inductiekookzones, die zelfs bij zeer grote pannen of braadsleden voor een volledige en gelijkmatige verwarming zorgen. Ook is de kookplaat voorzien van een variabele warmhoudfunctie. Naargelang de situatie of de gebruikte ingrediënten kunt u kiezen tussen drie warmhoudstanden met verschillende temperatuurniveaus. Zo houdt u gerechten warm zonder dat ze aanbranden.
Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar deze nieuwe keukenapparatuur? De specialisten van Keukenstudio Regio Oost vertellen en adviseren u er graag over. Bent u op zoek naar een nieuwe keuken, inclusief keukenapparatuur? Laat u dan verrassen door de vele mogelijkheden bij Keukenstudio Regio Oost en maak vrijblijvend een afspraak.