Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Bij een jubileum… Hoort taart! In deze blog een heerlijk recept

19 juni 2018
Bij een jubileum… Hoort taart! In deze blog een heerlijk recept

Bij een jubileum… Hoort taart! Zeker bij een zilveren jubileum als dat van Keukenstudio Regio Oost. Wij hebben daarom het internet afgestruind naar een bijzondere taart, waar wij binnenkort mee aan de slag gaan. De keuze was moeilijk, maar uiteindelijk hebben wij een favoriete taart gevonden op de blog Zoetrecepten.nl. Het is een drie lagen tellende taart met chocolade, een salted caramel botercrème, een druipende chocolade ganache en een knapperig kunstwerk van crispy bacon. We dagen u ook graag uit om deze taart te maken. Viert u met ons mee?

Bij een jubileumŠ Hoort taart! In deze blog een heerlijk recept 2

Ingrediënten

Voor de chocoladecake:
  • 200 gram ongezouten boter
  • 250 gram pure chocolade
  • 400 ml kokend water
  • 60 gram cacaopoeder
  • 300 ml karnemelk
  • 500 gram bloem
  • 3 theelepels baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 6 eieren
  • 600 gram lichtbruine basterdsuiker
Topping en decoratie:

Bereiding

    1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en laat het hierna even afkoelen. Vet drie taartvormen in van 20 cm doorsnee en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hete lucht).
    2. Neem 3 kommen. Mix in één kom het kokende water en het cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens in een dun straaltje de karnemelk erbij. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem, baking soda en het zout en meng door elkaar. Zet opzij. Mix de eieren in de derde kom op hoge snelheid voor ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de suiker en het vanille aroma toe. Verlaag de snelheid van uw mixer en voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe. Als dit is opgenomen kunt u 1/3 deel van het bloemmengsel en de helft van het cacaomengsel toevoegen, waarna u het kort mixt. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn toegevoegd aan het beslag, maar let op dat u niet te lang mixt.
    3. Verdeel het beslag gelijkwaardig over de drie vormen en bak de cakes één voor één af in 35-40 minuten. Test met een caketester of de cakes gaar zijn van binnen. Laat de cakes even afkoelen in de vorm en stort vervolgens op de kop op het taartrooster.
    4. Als de cakes volledig afgekoeld zijn, snijdt u de bolling aan de bovenkant eraf, tot u drie mooie rechte lagen overhoudt. U kunt de cakes prima één of twee dagen van tevoren voorbereiden; wikkel ze dan als ze nog een beetje lauwwarm zijn in vershoudfolie en bewaar op een donkere, koele plek. Zo blijven ze het verst.
    5. Bereid ondertussen uw salted caramel botercrème (2x het recept) en uw knapperige bacon strips. De recepten hiervoor vindt u door bij de ingrediënten op de links te klikken.
    6. Zet een bord of plateau klaar waar u de taart op wilt presenteren en smeer hier een lik botercrème op. Hiermee plakt u de onderste laag cake vast op het plateau. Smeer een gelijkmatige laag botercrème van ongeveer 0,5 cm op de cakelaag en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast. Besmeer ook de tweede laag cake met 0,5 cm botercrème en leg deze op de eerste laag opgesteven botercrème. Laat weer een half uur opstijven in de koelkast en leg er tot slot de derde laag cake op.
    7. Het is nu tijd om de hele taart in te smeren met de botercrème. Laat de plamuurder in u naar boven komen en gebruik een taartschraper om de taart mooi strak te maken aan de buitenkant. Als ze volledig bedekt is zet u haar voor minstens 1 tot 2 uur in de koelkast, zodat de botercrème goed op kan stijven.
    8. Maak de ganache. Warm de melk op in een pannetje en haal deze van het vuur als ze goed heet is. Voeg de in stukjes gehakte chocolade er aan toe. Roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de melk. Laat de ganache een paar minuten afkoelen, zodat ze niet meer zo heet is maar nog wel mooi vloeit.
    9. Giet de ganache over de taart. Doe dit met beleid, zodat de ganache zich mooi verdeelt, maar wel snel genoeg, want de ganache zal rapjes opstijven op de gekoelde taart. Haal de goed gekoelde taart uit de koelkast. Giet de ganache van bovenaf over het midden van uw taart en duw het hier en daar met een spatel een beetje over het randje. Steek vervolgens de bacon als kunstige scherven in de zachte topping bovenop.

De copyright en het auteursrecht van het recept en de foto’s berusten volledig bij Zoetrecepten. Bekijk hier het originele recept: Epic Crispy Birthday Cake.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.