Klanten waarderen ons met een 9.1 123 reviews Bekijk alle reviews

Écht genieten van wijn? Kies voor een wijnklimaatkast

23 oktober 2020
Écht genieten van wijn? Kies voor een wijnklimaatkast

Genieten van wijn begint voor de echte liefhebbers al bij het selecteren van de heerlijkste wijnen. Hoe lang u vervolgens kunt genieten van de goede smaak, hangt af van de manier waarop u de flessen bewaart. Dit heeft namelijk invloed op de houdbaarheid. Om optimaal van ieder glas wijn te kunnen genieten, moet de wijn dan ook goed worden opgeslagen. Een wijnklimaatkast mag in uw keuken dan ook niet ontbreken. Daardoor heeft u voor iedere gelegenheid de juiste wijn op de juiste temperatuur en in de juiste omstandigheden klaar liggen. Bij Keukenstudio Regio Oost vindt u wijnklimaatkasten van Gaggenau, Liebherr, Siemens en Miele. In deze blog ontdekt u hier alles over.

Écht genieten van wijn? Kies voor een wijnklimaatkast

Wijnklimaatkast van Gaggenau: Vario 400-serie

De wijnklimaatkasten uit de Vario 400-serie van Gaggenau hebben deuren die u opentrekt of deuren met push-to-open-functie. Deze speciale glazen deuren beschermen uw wijn tegen UV-schade en worden afgewerkt in hetzelfde materiaal als de rest van de keuken óf in roestvrij staal. In de wijnklimaatkasten uit deze serie vindt u volledig uittrekbare, eiken en antraciet aluminium flessenrekken, verdeeld over drie klimaatzones. Daarom is deze serie perfect voor het bewaren van al uw favoriete wijnen, of dat nu rosé wijnen, witte wijnen of rode wijnen zijn. Alle wijnen worden namelijk op de voor hun juiste temperaturen bewaard. De wijnklimaatkasten worden bediend via een intuïtief TFT-touch-display. Dankzij vijf vooraf ingestelde verlichtingsscenario's van warmwitte LED’s kunt u uw indrukwekkende wijncollectie altijd aantrekkelijk presenteren. En tot slot worden aroma's en trillingen die uw wijn kunnen beschadigen geminimaliseerd door de trillingsarme motor en het actieve koolstoffilter.

Wijnklimaatkast van Gaggenau: 200-serie

Een andere serie wijnklimaatkasten van Gaggenau, is de 200-serie. In deze kasten kunnen maar liefst tachtig wijnflessen worden opgeslagen. De flessenrekken in de kasten zijn van massief onbehandeld beukenhout en aluminium. En net als de Vario 400-serie biedt de 200-serie de perfecte omgeving om een wijncollectie op te slaan en te presenteren (met dimbaar presentatielicht). De wijnklimaatkast is vrijwel trilvrij en de kasten zijn voorzien van een gedempt deursluitsysteem. De binnenomgeving is vervaardigd van materialen die geen effect hebben op het aroma of de smaak. Zelfs de binnenlucht wordt door actief koolstoffilters geleid. En dankzij de twee onafhankelijk te regelen klimaatzones kunt altijd op de juiste temperatuur van uw wijn genieten.

Wijnklimaatkast van Gaggenau: 200-serie

De wijnklimaatkasten van Miele

Bij Miele vindt u inbouwwijnklimaatkasten, onderbouw klimaatkasten en vrijstaande klimaatkasten. Samen met uw keukenadviseur van Keukenstudio Regio Oost vindt u dus zeker een wijnkast die in uw nieuwe keuken past - eentje met de functionaliteiten die ú graag wilt. Om te beginnen zijn alle wijnklimaatkasten van Miele voorzien van drie afzonderlijk instelbare temperatuurzones, zodat u drie verschillende soorten wijn afzonderlijk en op de juiste temperatuur kunt bewaren. En ook dit is ‘standaard’ voor de wijnkasten Miele:

  • Hoogwaardige LED-buisjes zorgen voor optimale verlichting en een mooie licht-atmosfeer;
  • In de glazen deuren is een uv-filter geïntegreerd, om uw wijnen optimaal te beschermen;
  • Een ventilator zorgt voor optimale circulatie en verdeling van de koude lucht;
  • De deuren zijn voorzien van SoftClose en sluiten dus zacht, vlot en vanzelf.

De wijnklimaatkasten van Miele

Kiest u bij de slijter regelmatig voor een Magnum-fles, dan is FlexiFrame Plus een ideale optie. Dit betekent dat de spijlen zowel in de lengte als in de breedte verstelbaar zijn, waardoor u zelfs Magnum flessen veilig kunt bewaren. Heeft u nooit Magnum-flessen in huis, dan is de reguliere FlexiFrame voldoende. U kunt dan alsnog de staafjes in het flessenrek verplaatsen, zodat u ook grote wijnflessen flexibel kunt opslaan. Heeft u bij Keukenstudio Regio Oost voor een greeploze keuken gekozen? Dan is Push2open perfect. Eén zachte druk op het front en de deur van uw Miele MasterCool-wijnklimaatkast (die u ook nog eens via WiFi kunt bedienen) gaat open. En eventueel kan uw wijnklimaatkast geleverd worden met een presenteerset, een sommelierset en/of een etikettenhouder.

Drie typen wijnklimaatkasten van Liebherr

In de collectie van Liebherr vindt u drie typen wijnklimaatkasten: bewaarkasten, vrijstaande wijnklimaatkasten en inbouw wijnklimaatkasten. De vrijstaande modellen zijn er in hoogtes vanaf 82 cm tot 1,93 m. Met de capaciteit zit het ook goed, want afhankelijk van het model kunt u tot wel 312 flessen koelen. Voor de inbouwmodellen geldt dat ze beschikbaar zijn in alle gangbare nismaten met een capaciteit tot 83 flessen. Hieronder lichten we enkele highlights van de wijnkasten van Liebherr uit.

Highlights van Liebherr wijnkasten

Elektronische besturing zorgt voor een constante temperatuur, zelfs bij grote schommelingen van de omgevingstemperatuur. Belangrijk, zoals u als echte wijnliefhebber weet, want pas bij de juiste temperatuur komt een wijn optimaal tot zijn recht. Zelfs een paar graden temperatuurverschil kan grote invloed hebben op de smaakbeleving. En ook over de ideale luchtvochtigheid is nagedacht. Het beste is het als die luchtvochtigheid tussen de vijftig en zeventig procent ligt. Bij een lagere luchtvochtigheid kan de kurk poreus worden en kan er zuurstof bij de wijn komen, bij een te hoge luchtvochtigheid is er kans op schimmelvorming en bestaat de kans dat etiketten losweken. Een apart verdampersysteem en speciale luchtventilatie in de Liebherr-kasten zorgen voor een ideale luchtvochtigheid. Naar wens kunt u de luchtvochtigheid met lavasteentjes verhogen. En omdat een kurk de fles nooit hermetisch afsluit, zijn Liebherr wijnkasten uitgevoerd met een ingebouwd FreshAir koolfilter voor optimale luchtkwaliteit.

Highlights van Liebherr wijnkasten

Uv-filter in uw wijnklimaatkast: dit is waarom

Ook willen we u iets meer vertellen over het uv-filter in de glazen deuren, waar u eerder in de blog ook al over kon lezen. Onzichtbare ultravioletstralen (UV) veroorzaken schadelijke chemische reacties in wijnen. Rode wijnen verbleken en witte wijnen worden goudgeel van kleur. De Franse wijncultuur heeft zelfs een bijzondere beschrijving van dit effect: ‘goût de lumière’ (letterlijk: ‘smaak van het licht’). Daarom zijn goede wijnkasten altijd voorzien van speciaal UV-protectieglas. Ook die van Liebherr.

Assortiment wijnklimaatkasten van Siemens

In het assortiment van Siemens, één van de favoriete merken van Keukenstudio Regio Oost voor keukenapparatuur, vindt u de IQ700-wijnklimaatkast. Deze wijnkast is verkrijgbaar in twee ‘smaakjes’, met beide een andere afmeting. De highlights? Die zijn gemakkelijk op te sommen. De ene variant kent drie apart in te stellen temperatuur- en vochtigheidszones, voor het perfect bewaren van wijn, de ander twee. Beide wijnklimaatkasten bedient u snel en eenvoudig met uw smartphone via de Home Connect-app. De kasten zijn voorzien van heldere LED-verlichting, waardoor producten goed zichtbaar en labels goed leesbaar zijn. En de airfreshFilter bestrijdt actief geurtjes in de wijnkasten. Essentieel, omdat - zoals u net al heeft kunnen lezen - een kurk de fles nooit hermetisch afsluit.

Overtuigd? Koop uw wijnklimaatkast bij Keukenstudio Regio Oost

Kom langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren over het juiste merk wijnklimaatkast voor uw wensen.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Service & contact
Bel ons: 0548 53 03 40
Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.