Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Keukeninspiratie: een moodboard maken op Pinterest

24 april 2017
Keukeninspiratie: een moodboard maken op Pinterest

Pinterest is wellicht voor u nog onbekend terrein, en daar brengen wij graag verandering in. Met een oneindig aantal foto’s is dit namelijk het perfecte platform om inspiratie op te doen voor uw nieuwe keuken. Zo weet u al voordat u bij onze keukenshowroom naar binnen stapt goed wat u mooi vindt. Handig voor uzelf, maar ook voor ons! Wij leggen u in deze blog daarom graag uit hoe u met Pinterest de mooiste moodboards kunt maken.

Moodboards op Pinterest

Even een stap terug, want wat is een moodboard nu eigenlijk? En wat houdt Pinterest in? Moodboard betekent letterlijk vertaald stemmingsbord. Het is een collage van sfeer, gevoel en ideeën. Pinterest is een visueel online prikbord waarop afbeeldingen en video’s geprikt kunnen worden - pinnen heet dat. Dit sociale medium is daarom perfect voor het maken van moodboards voor uw nieuwe keuken.

Hoe werkt Pinterest?

Een gratis profiel aanmaken op Pinterest is heel gemakkelijk. Op de startpagina van Pinterest kunt u inloggen met uw Facebook- of Twitter-profiel, of kunt u een profiel aanmaken met uw e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens wordt u gevraagd om vijf (of meer) onderwerpen te selecteren, zodat Pinterest een persoonlijke startpagina voor u kan maken. Nu kunt u uw eerste moodboards maken - borden heten deze op Pinterest. Dit doet u door rechtsboven in uw scherm op het poppetje te klikken en vervolgens in uw persoonlijke profiel te klikken op ‘Bord maken’. Geef uw nieuwe bord een naam (bijvoorbeeld Moderne keukens) en kies of dit bord openbaar zichtbaar is of niet. Een verborgen bord is alleen voor u zichtbaar en kunt u dus niet met andere delen. Onderaan de pagina die nu opent geeft Pinterest al wat suggesties voor zoekopdrachten, denk aan ‘moderne keukens design’, ‘witte moderne keukens’ en ‘moderne keukens greeploos’. Bovenin het scherm kunt u zelf op onderwerpen zoeken. Wanneer u een zoekopdracht ingeeft opent een nieuwe pagina waarop u foto’s ziet staan. Wanneer u met uw muis over een foto gaat of wanneer u op een foto klikt, kunt u kiezen voor ‘Bewaren’. Vervolgens kunt u de foto toevoegen aan uw bord. Uiteraard kunt u op deze manier nog veel meer borden maken, denk aan borden specifiek over keukenwerkbladen of keukenapparaten, maar ook lekkere recepten uit de stoomoven. Overigens kunt u foto’s ook liken (dan worden ze alleen niet in uw bord opgeslagen) of naar uw e-mail verzenden.

Keukeninspiratie: een moodboard maken op Pinterest

Op bovenstaande afbeelding ziet u enkele resultaten bij de zoekopdracht ‘moderne keukens design’. U ziet dat de foto waar de muis op staat, bewaard kan worden.

Extra tip!

Pinterest heeft ook een app die u op uw smartphone en tablet kunt downloaden. Handig, want zo kunt u bij ons in de showroom gemakkelijk en snel aan onze adviseurs laten zien wat u mooi vindt!

Inspiratie van Keukenstudio Regio Oost

Het bekijken van foto’s en afbeeldingen die andere mensen op Pinterest hebben geplaatst kan heel inspirerend werken. U kunt ook leden of borden volgen wanneer u vindt dat er mooie en inspirerende plaatjes worden geplaatst.

Keukeninspiratie: een moodboard maken op Pinterest met foto's keukenstudio Regio Oost

Zoals u ziet gebruikt Keukenstudio Regio Oost Pinterest ook regelmatig om inspiratie op te doen, maar vooral ook om mooie projecten en nieuwe keukeninspiratie met u te delen. Benieuwd? Volg ons! En hopelijk zien wij u snel met uw moodboard in onze keukenshowroom in Rijssen.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.