Klanten waarderen ons met een 9.1 122 reviews Bekijk alle reviews

Een lekker bakkie

26 september 2017
Een lekker bakkie koffie bij Keukenstudio Regio Oost

Koffie ligt diep verankerd in de Nederlandse cultuur en historie. Eeuwen geleden al brachten Nederlandse handelslieden koffie mee uit exotische oorden. Door de jaren heen is koffie (samen met thee en water) de meest geconsumeerde en de meest geliefde drank geworden.

Per dag wordt er in Nederland gemiddeld 6,5 miljoen liter koffie geconsumeerd, blijkt uit onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee. Op jaarbasis is dat circa 150 liter koffie per persoon. Uit het onderzoek is ook gebleken dat er maar weinig mensen zijn die geen koffie drinken. Nederlanders behoren tot de meest 'enthousiaste koffie drinkers' ter wereld. Zelfs in vergelijking met landen die bekend staan om hun koffiecultuur, zoals Italië, wordt er in Nederland meer koffie verbruikt. Alleen de Finnen, Noren, Zweden, Denen, Oostenrijkers en Zwitsers blijven ons nog voor.

Verschillende koffievarianten en perfecte smaak

De laatste jaren is de Nederlandse koffiecultuur wel sterk veranderd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië (waar mensen staande in de koffiebar om de hoek een kopje espresso drinken) wordt in Nederland nog steeds de meeste koffie thuis of op het werk gedronken. Drie op de vier ‘bakjes’ komen uit het eigen koffiezetapparaat. Als de Nederlander buiten de deur koffie gaat drinken, zijn varianten als cappuccino en koffie verkeerd (of latte) erg populair. Hierdoor groeit ook de behoefte om deze koffievarianten zelf thuis klaar te kunnen maken. Daarnaast is er steeds meer vraag naar kwalitatief goede koffie op basis van vers gemalen bonen. Voorheen was filterkoffie veruit de populairste koffievariant in Nederlandse huishoudens. Door de komst van betaalbare koffiezetapparaten met bonen én apparaten waarbij koffiecups van een hoge kwaliteit gebruikt worden (denk aan Nespresso), zijn Nederlanders kritischer geworden over de smaak van hun koffie.

Inbouw koffie volautomaten bij Keukenstudio Regio Oost

Houdt u ook van heerlijke koffie - de ene keer een sterke espresso, de andere keer een romige cappuccino? Bij Keukenstudio Regio Oost heeft u de keuze uit verschillende inbouw koffie volautomaten met een fraai design en sublieme technologie. Deze apparaten zorgen meteen voor een opgeruimd keukenwerkblad. Het grote voordeel van deze apparaten is dat u hiermee diverse soorten koffie kunt zetten. Ook kiest u zelf welke bonen u lekker vindt. Hier heeft u erg veel keuze in. Kortom: met een inbouw koffiemachine kunt u uzelf en uw gasten altijd verwennen met de lekkerste koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato.

Meer weten? Bezoek onze keukenshowroom of maak een afspraak met één van onze keukenadviseurs.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Service & contact
Bel ons: 0548 53 03 40
Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.