Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

How to: uw keukenfronten onderhouden

15 mei 2018
How to: uw keukenfronten onderhouden

In een eerdere blog gaven wij u al vijf belangrijke onderhoudstips om uw keuken mooi te houden. In deze blog geven wij u graag nog extra tips, specifiek voor het onderhouden van uw fronten.

Kunststof- en glasfronten

Kunststof- en glasfronten kunt u het beste schoonmaken met normale, gangbare reinigingsmiddelen. Afhankelijk van de vervuiling brengt u het middel verdund met een beetje water aan. Gebruik daarvoor een zachte doek. Verwijder daarna de resten schoonmaakmiddel met schoon water en wrijf de deuren droog met een andere schone doek. Hardnekkige vlekken zoals vetspatten kunt u verwijderen met speciale reinigingsmiddelen voor kunststof oppervlakken. Probeer het middel voor de zekerheid eerst uit op een niet-zichtbaar deel. Gebruik in geen geval schuurmiddelen, schoonmaakazijn, kunstharsoplossingen en middelen op nitrobasis voor het reinigen van kunststof of glas.

How to  uw keukenfronten onderhouden 1 Kunststof

Zijdematte fronten

Fronten met een zijdemat effect zijn voorzien van een speciale oppervlaktecoating. Deze coating is minder glad en daardoor minder gesloten dan die van glanzende structuren. Daardoor kunnen levensmiddelen en stoffen met veel kleurstoffen zoals koffie, mosterd, thee en rode wijn, zodra ingedroogd, blijvende lichte verkleuringen achterlaten. Neem dit soort verontreinigingen dan ook direct af met veel water of een verdunde zeepoplossing (water en groene zeep). De vlekken mogen niet indrogen. Gebruikt u zeep, dan is het belangrijk dat u de zeepresten wegspoelt met schoon, lauwwarm water en het oppervlak met een zeem droogwrijft. Let er bij het gebruik van in de winkel verkrijgbare huishoudelijke reinigingsmiddelen in ieder geval op dat er geen gekleurd reinigingsmiddel - onverdund of geconcentreerd - in zit, omdat de kleurstoffen hiervan eveneens resten kunnen achterlaten.

How to  uw keukenfronten onderhouden 2 Zijdemat

(Ultra)hoogglanzende fronten

(Ultra)hoogglanzende fronten zijn goed te reinigen, omdat het oppervlak absoluut vrij van poriën is. Aangehecht vuil kan zonder veel krachtsinspanning en zonder gebruik van chemische middelen goed worden verwijderd. Gebruik hiervoor wel schone (katoenen) doeken (geen microvezeldoekjes!) of sponzen, omdat eventueel aanwezige stofdeeltjes of zandkorreltjes voor krassen kunnen zorgen. Gebruik ook in geen geval een glasreiniger, omdat deze oplosmiddelhoudende stoffen bevatten.

How to  uw keukenfronten onderhouden 3 Hoogglans

Lakfronten

Gelakte fronten zijn zeer goed te reinigen, zonder grote krachtsinspanning of chemische middelen. Gebruik in geen geval een glasreiniger op uw lakfronten, omdat deze oplosmiddelhoudende stoffen bevat. Gebruik ook altijd schone (katoenen) doeken (geen microvezeldoekjes!) of sponzen, omdat eventueel aanwezige stofdeeltjes of zandkorreltjes voor krassen kunnen zorgen. Op fronten met geïntegreerde, aangefreesde grepen kunnen vingernagels, ringen en dergelijke sporen achterlaten. Ook kunnen in de ingefreesde grepen vloeistoffen, condenserende vochtigheid of vochtigheidsresten van het schoonmaken naar beneden lopen. Deze vochtigheid dient direct te worden verwijderd, omdat dit anders tot opzwellingen kan leiden.

How to  uw keukenfronten onderhouden 4 Lak

Houten fronten

De laklaag van de houten fronten reinigt u het beste met gewone, in de winkel verkrijgbare milde reinigingsmiddelen. Vanwege de open poriën van het front mogen vlekken nooit indrogen. Resten van vlekken kunt u met een oplossing van warm water en groene zeep verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte, niet pluizende katoenen doek of zeemleer. Aansluitend veegt u de fronten na met schoon, lauwwarm water en veegt u de fronten droog met een nieuwe doek. Bij bijzonder hardnekkige vlekken kunt u het beste een vetoplosser gebruiken. Gebruik op houten fronten nooit microvezeldoekjes of vlekverwijderaars. Deze bevatten namelijk fijne, schurende deeltjes die krassen op het oppervlak kunnen achterlaten.

How to  uw keukenfronten onderhouden 5 Hout

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.