Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Dít zijn de keukentrends voor 2021

09 maart 2021
Dít zijn de keukentrends voor 2021

U bent het inmiddels al van ons gewend: ieder jaar delen wij een blog waarin we de keukentrends voor het nieuwe jaar voor u uitlichten. Zo halverwege de maand februari is het daar dan ook de hoogste tijd voor! In deze blog delen wij zes trends met u - van keukens met kleur tot marmer tot minimalistische designs. Welke trend spreekt u het meeste aan? En voor we beginnen: bent u benieuwd naar de trends van de afgelopen jaren, om zo nog meer inspiratie op te doen?

Trend nummer 1: leefkeukens

Voor iedereen die van koken, lekker eten en gezelligheid houdt, is de keuken de belangrijkste ruimte in huis. De keuken van 2021 loopt vrijwel naadloos over in de woonkamer, waardoor koken, eten en genieten ongedwongen samenkomen. En ook voor wie extra werk- of opbergruimte nodig heeft, biedt de leefkeuken een uitkomst.

Verder smelten qua meubels woonkamer en keuken steeds vaker samen. De materialen van kasten in de keuken komen dan bijvoorbeeld terug in meubels in de kamer. Het materiaal van het aanrechtblad komt ook terug op een kast of tv-meubel. Of het kookeiland loopt in één lijn door met een grote eettafel, zoals in deze strakke, moderne keuken.

Trend nummer 1: leefkeukens

Trend nummer 2: keukens met kleur

Oudroze, mintgroen, roestrood, koraal, babyblauw: in de keukens van 2021 zien we veel kleur. Subtiele pasteltinten of stevige kleuren, verschillende tonen van dezelfde kleursoort of opvallende accenten: waar gaat u voor? Onze tip voor als u de basis rustig wilt houden: combineer uw kleur(en) naar keuze met wit.

Trend nummer 3: metallic, goud, koper en messing

Aansluitend op de vorige trend zien we dit jaar veel metallic kleuren, goud, koper en messing. Deze tinten worden bijvoorbeeld toegepast in keukenaccessoires zoals kranen, spoelbakken en grepen. En wist u dat zelfs de greeplijst van uw greeploze keuken in deze tinten kan worden uitgevoerd? Om alvast wat inspiratie op te doen nodigen we uit om de keuken van BN’ers Kelvin Boerma en Nina Warink te bekijken. In hun moderne keuken zijn de kleuren zwart en wit fraai met elkaar gecombineerd en geven de gouden grepen en greeplijsten en het Dekton werkblad in een marmerlook de keuken een luxe tintje.

Trend nummer 3: metallic, goud, koper en messing

Trend nummer 3: metallic, goud, koper en messing

Trend nummer 4: marmer

U ziet het in de keuken van Kelvin en Nina: dit jaar is marmer helemaal terug van weggeweest. U kunt het gebruiken voor zowel het keukenwerkblad als voor de fronten van de keukenkastjes. Overigens hoeft u niet per se voor echt marmer te kiezen als u deze trend wilt volgen. Kunststof met een marmerlook zorgt voor eenzelfde uitstraling.

Trend nummer 5: minimalistische designs

Hogere onderkasten. Hoge kastenwanden. Lage, bijna niet zichtbare plinten. Dunne keukenwerkbladen. In 2021 zien we veel minimalistische keukendesigns met deze details. Wij voorspelden het in september 2020 al, toen we deze blog schreven over minimalisme in de keuken. Een dergelijk minimalistisch design is niet alleen een plezier voor het oog, het levert ook veel gemak op. Elke vierkante centimeter van de keukenruimte wordt in een minimalistische keuken namelijk benut. En dat zonder dat het te druk oogt.

Trend nummer 6: hoge kasten

U kon het al lezen bij trend nummer vijf: in 2021 wordt er veel gewerkt met hoge kasten(wanden). Samen met de lage plint en een dun werkblad krijgt uw nieuwe keuken hierdoor een minimalistisch design. En er is nog een groot voordeel, want deze trend is natuurlijk ergonomisch verantwoord én erg praktisch wanneer u wat langer bent.

Uw nieuwe keuken, passend bij de trends voor 2021

Uiteraard kunt u bij Keukenstudio Regio Oost terecht voor een nieuwe keuken passend bij de genoemde trends. Plan gerust een afspraak met ons in, dan nemen we uw persoonlijke wensen door en verwerken we die in een uniek 3D-ontwerp. Wilt u liever een bel- of video-afspraak inplannen met één van onze adviseurs? Kies dan voor online keukenadvies.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.