Klanten waarderen ons met een 9.1 41 reviews Bekijk alle reviews
  • keukenstudio-showroom-04
  • moderne-keuken-06
  • keukenstudio-showroom-05
  • moderne-keuken-03
  • keukenstudio-showroom-09
  • keukenstudio-showroom-01
  • keukenstudio-showroom-12
  • keukenstudio-showroom-14
  • keukenstudio-showroom-06
  • keukenstudio-showroom-03
  • landeijke-keuken-002
  • landeijke-keuken-003
  • design-keuken-002
  • landeijke-keuken-001
  • moderne-keuken-02
  • keukenstudio-showroom-08
  • keukenstudio-showroom-11
  • moderne-keuken-04
  • moderne-keuken-05
  • design-keuken-01
  • moderne-keuken-001
  • keukenstudio-showroom-13
  • moderne-keuken-01
  • landeijke-keuken-004
  • keukenstudio-showroom-02
  • keukenstudio-showroom-10
  • Home
  • Blog
  • Miele-recept: chocoladetaart met compote van rood fruit

Miele-recept: chocoladetaart met compote van rood fruit

Bent u nog op zoek naar een heerlijk dessert voor na de rosbief met kruiden en sjalotten in portsaus? Dan hebben wij goed nieuws voor u. U kunt het Kerstdiner niet beter afsluiten dan met deze chocoladetaart, die wordt gegarneerd met een compote van rood fruit, chocoladeschotsen, vers fruit, bladzilver en eetbare bloemen. Natuurlijk zijn de beste chocoladetaarten degenen waarbij de binnenkant heerlijk zacht en smeuïg blijft en wij kunnen u alvast vertellen: dat geldt voor deze. Het is een recept van onze partner Miele, die speciaal voor de Kerstdagen een driegangenmenu maakte.

Benodigdheden

Taart:
  • 350 gram pure chocolade
  • 215 gram suiker
  • 225 gram boterblokjes
  • 5 eieren
  • Taartvorm ø 24 cm
  • Huishoudfolie
Chocoladeschotsen:
  • 200 gram pure chocolade
  • 40 gram amandelschaafsel
  • Vetvrij bakpapier
Rood fruit compote:
  • 300 gram rood fruit (diepvries)
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram geleisuiker
Garnering:
  • Goudspray
  • Bladzilver
  • Bramen
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Eetbare viooltjes

Bereiding taart

  1. Doe de chocolade, de boter en 45 gram suiker in een dichte stoomovenpan en dek hem af goed af met huishoudfolie. Stel de combi-stoomoven in op: Temperatuur: 80 ºC. Tijd: 20 minuten. Heeft u geen stoomoven? Smelt de chocolade, de boter en de suiker dan au bain-marie.
  2. Klop ondertussen de eieren met de overige 170 gram suiker luchtig en stijf.
  3. Roer de gesmolten chocolade met een spatel door het eimengsel.
  4. Bekleed een bakvorm met vetvrij papier. Let op: de bakvorm moet waterdicht zijn. Giet het chocolademengsel in de bakvorm.
  5. Plaats de bakvorm in een schaal of stoomovenpan die groter is.
  6. Giet warm water in de schaal tot net onder de rand van de bakvorm.
  7. Schuif de schaal met daarin de bakvorm in het midden van een voorverwarmde oven. Stel nu de oven in op:Temperatuur: hetelucht plus 170 ºC. Vochtpercentage: 50%. Tijd: 45 minuten. Heeft u geen combi-stoomoven? Stel de oven dan in op hetelucht 180 °C voor 55 minuten.
  8. Neem de bakvorm uit het warmwaterbad en laat het goed afkoelen.

Bereiding chocoladeschotsen

  1. Doe de chocolade in een dichte stoomovenpan en dek het goed af met plastic folie. Stel de stoomoven in op: Temperatuur: 60 ºC. Tijd: circa 20 minuten. Geen stoomoven? Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Schenk de chocolade op vetvrij bakpapier en strijk dit met een paletmes dun uit.
  3. Strooi het amandelschaafsel over de chocolade. Laat de chocolade opstijven.

Bereiding compote van rood fruit

  1. Splijt het vanillestokje over de lengte en schrap het merg eruit.
  2. Kook het fruit samen met de vanille, suiker en 100 ml water tot een compote.
  3. Laat het afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Serveren

  1. Breek de chocolade met amandelschaafsel in grote stukken. Spuit de chocoladeschotsen goudkleurig met de spray en bewaar tot serveren op een koele plek.
  2. Haal de taart uit de vorm en leg deze op een taartschaal. Laat de taart op kamertemperatuur komen.
  3. Verdeel wat van de compote over de taart en leg hier speels de frambozen, bramen en blauwe bessen tussen.
  4. Steek de chocoladeschotsen in de taart en garneer de taart met het bladzilver en eetbare viooltjes.

Bent u na het lezen van dit recept enthousiast geworden over de mogelijkheden van de (combi-)stoomoven die deze chocoladetaart zo smeuïg maakt? Kom dan langs in onze keukenshowroom in Rijssen, onze adviseurs helpen u graag.

Eet smakelijk!

Bron: Miele.

Tags: Recepten

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op!