Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Vraag & antwoord

Heeft u een vraag over het kiezen, kopen of plaatsen van uw keuken? Wellicht vindt u uw antwoord op deze pagina. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.
Algemeen
Wat is de meerwaarde van een handgeschilderde keuken?
Wanneer u uw keuken ambachtelijk met de hand laat schilderen geeft dit een fraaie, landelijke en nostalgische uitstraling. Er is een onbeperkte keuze aan kleuren: u kunt uw keuken zowel in mat als in glans laten schilderen. Eventuele beschadigingen zijn gemakkelijk (zelf) bij te werken. En bent u uitgekeken op de kleur van uw keuken? Dan kunt u een handgeschilderde keuken gemakkelijk in een andere kleur schilderen, zodat u op trends kunt inspringen.
Ik las ergens dat jullie in een samenwerkingsverband werken dat huis&co heet?

Dat klopt! Door dit samenwerkingsverband (zie ook onze website) kunnen we alle werkzaamheden strak achter elkaar doorplannen en is alles perfect op elkaar afgestemd.

Keuken kopen
Wordt de keuken bij ons thuis ingemeten?
Ja, dat doen we eigenlijk altijd. We werken in eerste instantie vanaf de bouwtekening, eventueel aangevuld met foto’s van de bestaande situatie. Zodra het ontwerp en de kostenbegroting helder zijn, komen we bij u thuis de situatie bekijken en uw nieuwe keuken exact inmeten.
Wat bepaalt de totaalprijs van een nieuwe keuken?
De basis wordt gevormd door de kwaliteit van de meubels. Onze fabrikanten gebruiken uitsluitend plaatmateriaal van een hoge persing, waardoor de scharnieren en laden goed vast en strak bevestigd zitten (en blijven zitten). Hierdoor is het scheefhangen van fronten nihil. Verder draagt het materiaal en de afwerking van de fronten bij aan de prijs, net als de kastindeling. Zo zijn laden bijvoorbeeld veel praktischer dan legplanken, maar ook duurder. Ook is er veel verschil in keukenapparatuur. U kunt bij ons al een set keukenapparatuur vinden voor circa 1500 euro, maar daar kunt u ook met gemak 15.000 euro van maken. Het is daarom verstandig om vooraf een budget te bepalen en dit kenbaar te maken aan onze adviseurs, zodat er altijd rekening wordt gehouden met uw portemonnee. Tot slot zullen de eventuele verbouwingskosten en de montage van uw nieuwe keuken bijdragen aan de totaalprijs.
Welke partijen moet ik allemaal inschakelen bij een keukenverbouwing?
Het ligt er natuurlijk aan wat u zoal wilt aanpassen, maar vaak moeten er naast de demontage van de oude keuken ook leidingen worden verlegd, muren worden geraapt, een nieuwe vloer worden gelegd en wanden opnieuw worden afgewerkt. En natuurlijk moet uw nieuwe keuken worden geplaatst en uw keukenapparatuur worden gemonteerd. Wij kunnen uw complete keukenverbouwing voor u regelen en zorgen ervoor dat u zo kort mogelijk in de rommel zit én dat alles perfect op elkaar afgestemd wordt.
Wat is het voordeel van een keuken met maatwerk?
Met maatwerk kunnen we uw keuken altijd perfect passend maken en honderd procent op uw wensen laten aansluiten.
Onderhoud
Hoe maak ik een betonnen werkblad schoon?
Uw betonnen werkblad kunt u het beste wekelijks schoonmaken met ouderwetse groene zeep. Synthetische, bijtende en schurende schoonmaakmiddelen kunnen namelijk schade aanrichten. Let er verder op dat u altijd een snijplank gebruikt wanneer u vlees of groenten wilt snijden, en dat u nooit hete pannen op uw betonnen aanrechtblad zet.
Hoe onderhoud ik een werkblad van beton?
We raden u aan om uw betonnen werkblad wekelijks schoon te maken met groene zeep. Daarnaast is het goed om uw aanrechtblad een paar keer per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Door spanningen in het materiaal kunnen er na verloop van tijd namelijk haarscheurtjes in het oppervlak ontstaan. Dit komt vooral voor op smalle stukken werkblad, bijvoorbeeld voor- en achter de kookplaat.
Hoe onderhoud ik een werkblad van composiet?
Net als met een betonnen werkblad, raden we u aan om uw werkblad van composiet wekelijks schoon te maken met groene zeep. Synthetische, bijtende en schurende schoonmaakmiddelen kunnen namelijk schade aanrichten. Daarnaast is het goed om uw aanrechtblad een paar keer per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Let er verder op dat u altijd een snijplank gebruikt wanneer u vlees of groenten wilt snijden, en dat u nooit hete pannen op uw aanrechtblad van composiet zet.
Hoe onderhoud ik een werkblad van rvs?
Een roestvrij stalen werkblad (rvs) is zeer hygiënisch, watervast en kan zowel tegen hoge als lage temperaturen. U kunt dus ook gerust een hete pan of ovenschaal op het werkblad zetten. Het materiaal is wel krasgevoelig, dus gebruik bij het snijden van bijvoorbeeld vlees of groenten altijd een snijplank. Vuil is met een vochtige doek gemakkelijk van uw rvs werkblad af te halen. Voor het grovere werk kunt u het werkblad schoonmaken door wat groene zeep in te wrijven en het werkblad daarna met een vochtige doek af te nemen. Ook een sopje van afwasmiddel met een scheutje ammoniak werkt goed om vuil weg te halen. Neem het geheel wel steeds met water af na het verwijderen van de vlekken. Om rvs weer mooi te laten glanzen en vette vingerafdrukken weg te halen, kunt u een rvs-reiniger gebruiken of een vettig laagje aanbrengen. Wrijf na het schoonmaken een paar druppels meubelolie, slaolie, olijfolie of baby-olie over het oppervlakte.
Hoe onderhoud ik een terrazzo werkblad?
We raden u aan om uw terrazzo werkblad wekelijks schoon te maken met groene zeep. Daarnaast is het goed om uw aanrechtblad een paar keer per jaar te behandelen met een was voor natuursteen. Let verder op met zout, soda en zuren: deze zijn funest voor uw terrazzo aanrechtblad. Het werkblad wordt hierdoor ruw, doordat de cement tussen de korrels aangetast wordt. Na gebruik van deze stoffen dient u het werkblad direct met schoon water na te spoelen. Let er verder op dat u altijd een snijplank gebruikt wanneer u vlees of groenten wilt snijden, en dat u nooit hete pannen op uw aanrechtblad zet. Hierdoor kunnen namlijk krassen en doffe plekken op uw terrazzo werkblad ontstaan.
Moet ik voorzichtig zijn met gelakte keukenonderdelen, zoals fronten en houten bladen?
Een gelakt frontoppervlak of houten blad is niet alleen erg mooi, maar ook zeer stevig. De oppervlaktehardheid en krasbestendigheid komen zelfs overeen met die van autolak. Uw gelakte keukenonderdelen kunnen dus wel tegen een stootje, al is het nooit verkeerd om er zuinig op te zijn.
Apparatuur
Zijn de kokend water kranen van Quooker veilig voor kinderen?
Jazeker! Er zit namelijk een kinderbeveiliging op, zodat kleine kinderen geen kokend water kunnen tappen.
Hoe werkt een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging?
Bij een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging zit de afzuiging onder of naast de kookplaat. Hij zuigt met een zeer hoge snelheid (bij Bora zelfs met vier meter per seconde), waardoor de kookdampen meteen naar beneden getrokken worden. Daarnaast kunt u kiezen voor een luchtzuivering middels koolstof- of plasmafilter, of voor een afvoer naar buiten. Wij adviseren u hier graag over.
Wat is het voordeel van een recirculatie afzuiging?
Standaard wasemkappen hebben een afzuigvermogen van 400 m3 tot 1000 m3 per uur. Dit betekent dat er evenveel warme lucht naar buiten wordt afgevoerd - en dit kost al snel een paar honderd euro per jaar aan gas. Bovendien veroorzaakt het tocht in uw keuken. Bij recirculeren worden de kookdampen gezuiverd van luchtjes en schoon de keuken weer ingeblazen.
Heeft recirculeren ook een nadeel?
Er zijn verschillende uitvoeringen met een levensduur variërend van een half jaar tot circa vijftien jaar. Let dus op dat u voor een uitvoering kiest die lang meegaat, anders is uw afzuiging al snel weer aan vervanging toe. De kosten variëren van een paar tientjes tot zo`n 750 euro (Plasma Made). Verder wordt er geen kookvocht afgevoerd, waardoor (theoretisch) het vochtpercentage in de woning (zeer) licht zal stijgen.
Wat is het voordeel van FLEX inductie?
Dit wordt ook wel bridge ed genoemd en heeft als voordeel dat de verschillende warmtezones op uw kookplaat gekoppeld kunnen worden. Hierdoor ontstaat een groter (veelal rechthoekig) kookveld, waarop bijvoorbeeld een tepan yaki plaat, een grillplaat of een braadslede geplaatst kan worden, maar waar natuurlijk ook gewoon op gekookt kan worden. FLEX inductie heeft als grote voordeel dus dat het flexibel is.
Waarom zou ik een stoomoven moeten aanschaffen?
Wij adviseren altijd om voor een combi-stoomoven te kiezen. Dat is een volwaardige oven, met stoom als toevoeging. In uw combi-stoomoven kunt u aardappelen, groenten en rijst, maar ook vis stomen. Door het stomen blijven alle smaakstoffen en vitaminen behouden. Het is dus gezonder én u heeft geen toegevoegde smaakmakers, zoals zout, meer nodig. Ook brengt een combi-stoomoven veel gebruiksgemak met zich mee.
Wat is dan voordeel van een combi-stoomoven ten opzichte van een gewone stoomoven?
U kunt in een combi-stoomoven naast stomen ook bakken en braden. Wanneer u kiest voor de combifunctie, zorgt het stoom voor het garen en de oven voor het bruinen. Bakt u bijvoorbeeld een cake, dan zult u merken dat deze verser aanvoelt. Vergelijk het met de cake uit het gasfornuis van vroeger. De gasoven produceert meer vocht tijdens het bakproces, terwijl de heteluchtoven van tegenwoordig juist vocht onttrekt aan het gerecht. Dit wordt in een combi-stoomoven gecompenseerd.
Wat is het voordeel van hydrofresh (ook wel vitafresh genoemd)?
Hydrofresh betekent dat een gedeelte van uw koelkast op een constante temperatuur en een constant vochtpercentage wordt gehouden. Er zijn verschillende systemen met afwijkende resultaten, maar in het kort komt het er op neer dat uw levensmiddelen langer houdbaar zijn. Fruit en groenten zijn twee tot drie keer zo lang houdbaar, vlees(waren) een dag of drie tot vier langer. U hoeft dus minder in te vriezen en minder te ontdooien, waardoor u minder smaak en vitaminen verliest.
Is het leren koken in een stoomoven moeilijk?
Oefening baart kunst! Een stoomoven vraagt een iets andere manier van bereiden, en hiervoor vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw apparaat en op de website van de fabrikant genoeg tips en trucs. En natuurlijk kunnen onze adviseurs u hier ook bij helpen! Daarnaast kunt u als leidraad gebruiken dat als er in een recept staat dat u een bepaald ingrediënt, bijvoorbeeld broccoli, gedurende acht minuten moet koken, u deze broccoli ook in acht minuten gaar kunt stomen. Zout is overbodig, aangezien de natuurlijke zouten tijdens het stomen intact blijven.
Alles voor uw droomkeuken
Uw keuken op maat
Een nieuwe keuken koopt u misschien maar één of twee keer in uw leven. Het eindresultaat moet daarom helemaal naar uw wens zijn en u wilt zeker weten dat u een eerlijke prijs betaalt. Keukenstudio Regio Oost wil minimaal aan uw wensen tegemoet komen, maar liever nog overtreffen wij uw wensen. Wij gaan daarom tot het uiterste om uw droomkeuken op maat te maken.
Bard Nijkamp
Meer weten? Vraag het onze adviseurs
Bel ons of maak
een afspraak
Heeft u vragen, of wilt u advies? Onze ervaren keukenadviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.