Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Koken met eetbare bloemen

29 mei 2018
Koken met eetbare bloemen

Bloemen zien er vaak prachtig uit als garnituur. Wat sommige mensen niet weten is dat veel bloemen eetbaar zijn. Koken met eetbare bloemen is in! Ook leuk: vries de verse bloemen in, in ijsblokjes, om uw drankje mee op te fleuren. In deze blog vertellen wij u graag welke bloemen u in uw keuken kunt gebruiken.

Welke bloemen kunt u eten?

Bij de kruiden die bij u in de keuken staan horen bloemen en die bloemen kunt u allemaal eten. De smaak van deze bloemen is vaak vergelijkbaar met het kruid zelf. Naast deze bloemen zijn ook de volgende bekendere bloemen eetbaar:

  • Viooltjes: de neutrale smaak van viooltjes is een beetje te vergelijken met sla. Deze bloem smaakt erg goed bij fruitsalades en fruitsoorten zoals ananas, sinaasappel en mandarijn. Ook komen de bloemetjes tot hun recht bij een gerookt zalmgerecht, aardappels en eieren.
  • Lavendel: lavendel heeft een licht zoete smaak, erg lekker in combinatie met ijs of chocolade, maar ook bij hartige gerechten als kaas of kip.
  • Rozen: de zoete smaak is ideaal voor salades en desserts.
  • Madeliefjes: madeliefjes geven een subtiele kruidige en bittere smaak.
  • Oost-Indische kers: deze bloem is qua smaak een beetje vergelijkbaar met de pittige smaak van radijs. De bloem werkt goed in salades, soepen en overal waar ook mierikswortel goed bij smaakt. De zaden kunt u gebruiken als vervangers van kappertjes.
  • Calendula: calendula smaakt licht kruidig en peperachtig en is een goede vervanger voor (duur) saffraan.
  • Courgettebloem: de grote courgettebloem is (in tegenstelling tot de meeste andere bloemen) helemaal eetbaar. Omdat hij zo groot is, leent deze bloem zich goed om te vullen.
  • Anjer: de anjer heeft een licht kruidige smaak.
  • Orchidee: deze bloem heeft een neutrale smaak en is daarom ideaal om toe te voegen in salades.
  • Bernagie: ook komkommerkruid, smaakt zoals de naam al doet vermoeden naar komkommer. De bloemblaadjes doen het goed in salades en andere zomerse gerechten. Behalve de bloemen kunt u ook de jonge blaadjes eten.

Meer inspiratie opdoen? Op Mooiwatbloemendoen.nl vindt u veel heerlijke recepten met eetbare bloemen. Wat denkt u van een gezonde en fleurige poké bowl? Of een zomerse lavendelsorbet?

Waar koopt u eetbare bloemen?

Bloemen die u in gerechten verwerkt kunt u niet zomaar bij de bloemist om de hoek kopen. Veel eetbare bloemen worden speciaal gekweekt. Er zijn bovendien ook veel bloemen die giftig zijn, dus het is echt belangrijk dat u niet met de verkeerde bloemen thuiskomt. Onze tip: op Bloombites.nl vindt u een grote selectie eetbare bloemen.

Wij wensen u veel kookplezier… En eet smakelijk!

 

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.