Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Wat zijn de keukentrends voor 2019?

22 januari 2019
Wat zijn de keukentrends voor 2019?

Een Terrazzo aanrechtblad, onzichtbare afzuiging en goud. Het zijn slechts enkele keukentrends voor 2019. Over de trends die wij het meest opvallend vinden, leest u in deze blog meer.

Trend 1: natuur in de keuken

In 2019 gaat u met uw keuken terug naar de natuur. Of eigenlijk: brengt u de natuur terug in huis. Keukens met groene tinten in combinatie met houten planken of meubels zorgen voor een warme sfeer en worden daardoor erg populair. Door kruiden en planten in uw keuken te plaatsen komt dit natuurlijke effect nog meer naar voren.

Trend 1: natuur in de keuken

Trend 2: onzichtbare afzuiging

Een trend die raakvlakken heeft met de hidden kitchen, is onzichtbare afzuiging. De meeste keukens hebben nog steeds een grote afzuigkap boven het fornuis. Geïntegreerde afzuiging, bijvoorbeeld de net gelanceerde BORA Pure, is een stijlvol alternatief. Hierbij wordt uw afzuigkap verwerkt in uw kookplaat. Oftewel: u krijgt een onzichtbare afzuigkap die wél zijn werk doet, maar die uw keuken niet ontsiert.

Trend 2: onzichtbare afzuiging

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=YegacLXYjsQ{/youtube}

Trend 3: keukens in één kleur

De afgelopen jaren zagen we veel witte keukens. Dit jaar maken witte keukens plaats voor een gekleurde variant. Van het eerder genoemde groen tot pastelroze of volledig zwart: naast keukens bestaande uit twee kleuren zijn ook keukens in één kleur én met een matte afwerking nu de trend.

Trend 3: keukens in één kleur

Trend 4: Terrazzo

Een Terrazzo aanrechtblad, ook wel een granito aanrechtblad genoemd, is een werkblad dat op een ambachtelijke manier wordt gemaakt. Terrazzo wordt namelijk met de hand gemaakt van een mix van beton en granietkorrels, eventueel vermengd met glas en kleurpigment. Hierdoor krijgt u altijd een uniek patroon dat goed aansluit bij de rest van uw interieur. In 2019 komt de Terrazzo-look terug in de keuken. Uw voordeel bij Keukenstudio Regio Oost? ij Bij ons is het zelfs mogelijk dat uw Terrazo-werkblad op wenskleur wordt samengesteld.

Trend 4: Terrazzo keukenwerkblad

Trend 5: marmer

Een andere trend die we in 2019 veel gaan zien is marmer. Marmer geeft uw keuken een rijke uitstraling en omdat het natuurlijk oogt, raakt u er niet snel op uitgekeken. Natuurlijk blijft marmer wel een gewaagde keuze, maar in 2019 gaan wij deze materiaalsoort toch echt veel zie. En waar eerder vaak voor wit marmer werd gekozen, staat dit jaar in het teken van donker marmer. Denk aan grijs, zwart of donkergroen.

Trend 6: goud in de keuken

Wilt u met uw (nieuwe) keuken een statement maken? Dan is deze trend u op het lijf geschreven: goud. In 2019 kiezen we steeds vaker voor materialen die opvallen. Kranen, spoelbakken en keukenbeslag van goud, bijvoorbeeld.

Trend 6: goud in de keuken

Trend 7: brede lades

Steeds vaker verdwijnen bovenkastjes in de keuken naar de achtergrond en komen daar brede keukenlades voor terug. Dat is niet voor niets: brede keukenlades zijn veel efficiënter in te richten dan keukenkasten. Daarnaast geeft het de keuken een strakke en rustige uitstraling, waarmee de lades goed in de overall trend van dit jaar passen: rust en balans. De keuken anno 2019 moet meer en meer een rustpunt zijn. Een plek in huis waarin u zich kunt terugtrekken om op te laden, te genieten en te ontspannen.

Trend 8: slimme keukenapparatuur

Slimme apparaten in uw keuken die het koken een stukje eenvoudiger maken. Een oven die u op afstand kunt instellen bijvoorbeeld, of een koelkast met een camerafunctie. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Domotica in de keuken vinden wij dan ook een ware verrijking voor iedere keuken. We schreven er eerder al eens een blog over (Domotica in de keuken: wat is het en wat is er mogelijk?). In 2019 gaat domotica écht de keuken veroveren.

Trend 9: het traditionele gasfornuis verdwijnt (langzaam)

De doelstelling van onze regering is dat er in 2050 geen enkel huis meer is aangesloten op aardgas. Of dit haalbaar is, is de vraag, maar het feit is wel dat het gasverbruik wordt teruggebracht. Dit heeft ook consequenties voor de manier waarop u kookt. Steeds meer mensen stappen in 2019 over op koken op inductie. Tip: wilt u ook over overstappen? Lees dan eens onze blog over flexinductie.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.