Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

10 algemene, maar belangrijke onderhoudstips om uw keuken mooi te houden

01 mei 2018
10 algemene, maar belangrijke onderhoudstips om uw keuken mooi te houden

Weet u precies welk schoonmaakmiddel geschikt is voor het materiaal van uw aanrechtblad? En hoe u warmte- en condensvlekken op uw meubels kunt voorkomen? Bij Keukenstudio Regio Oost weten we uiteraard veel over het juiste onderhoud van keukens. We geven u in deze blog tien algemene, maar belangrijke onderhoudstips om uw keuken mooi te houden.

 • Viezigheid kunt u het beste zo snel mogelijk verwijderen, bij voorkeur zelfs direct. Hoe langer u het laat zitten, hoe moeilijker het weer te verwijderen is. Gebruik nooit een stoomreiniger of stromend water uit een slang om viezigheid te verwijderen.
 • Gebruik tijdens het schoonmaken van uw keuken altijd een schone en zachte doek, een schone zeem of een schone spons. Wanneer er grove deeltjes of zand in zitten, is de kans op beschadigingen namelijk groter.
 • Hoewel veel mensen dit wel doen, raden wij af om microvezeldoekjes of vlekverwijderaars te gebruiken. Deze bevatten vaak fijne slijpdeeltjes die krassen kunnen achterlaten. Ook een schuurspons, schuurpoeier, staalwol of krabbers kunnen blijvende schade aanrichten. Niet gebruiken, dus!
 • Vermijd (te) vochtige oppervlakken en wrijf na iedere poetsbeurt de oppervlakken goed droog met een zachte doek. Zo voorkomt u strepen, kringen en aanslag van water.
 • Warmte en stoom kunnen voor vervelende, blijvende vlekken zorgen. Zorg tijdens het koken daarom altijd voor een goede ontluchting, zodat ontstane damp niet op uw meubels kan condenseren. Open de vaatwasser pas circa 20 minuten na afloop van het programma. En zet uw koffiezetapparaat, waterkoker of broodrooster niet aan wanneer deze onder wandkastjes staan. De vrijkomende damp uit deze apparaten, maar ook de temperatuur kunnen op den duur uw meubels beschadigen.
 • Gebruik uitsluitend milde, in water oplosbare huishoudelijke reinigingsproducten. Lees hierbij goed de bijsluiter en gebruik alleen schoonmaakmiddelen die volgens de productinformatie geschikt zijn voor het reinigen van uw keuken. Gebruik in geen geval een glasreiniger. Wellicht wist u dit nog niet, maar glasreinigers bevatten oplosmiddelhoudende stoffen.
 • Wellicht een open deur, maar gebruik ook geen bijtende, chemische middelen of schurende schoonmaakmiddelen.
 • Volg voor het onderhoud van uw keukenapparatuur altijd de specifieke adviezen op van de fabrikant van deze apparatuur. Deze adviezen vindt u in de handleiding.
 • Het koken op een schone kookplaat is essentieel. Verontreinigingen die niet zijn vastgebrand verwijdert u het gemakkelijkst met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel. Voor hardnekkige verontreinigingen, kalk- en watervlekken en metaalglanzende slijpsporen van pannen zijn er speciale reinigingsproducten op de markt, zoals Cerafix of Stahlfix. Is er tijdens het koken toch iets aangebrand? Aangebrande resten verwijdert u het beste wanneer deze nog heet zijn. Heeft u een glaskeramische kookplaat, gebruik hiervoor dan een speciale glaskrabber.
 • Controleer zo nu en dan de oppervlaktetemperatuur aan de zijkant van de ovendeur. Zolang u de rand met uw vingertoppen kunt aanraken, is de warmteafgifte in orde. Kan dit niet (meer), raadpleeg dan de klantenservice van de fabrikant.
 • In een volgende blog gaan we graag iets uitgebreider in op het onderhoud van de verschillende soorten keukenfronten (denk aan kunststof, hoogglans en hout) en werkbladen (denk aan graniet en keramiek). Stay tuned!

  Blijf op de hoogte

  Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
  Waarom kiezen voor
  Keukenstudio Regio Oost?
  In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
  Kom langs

  in onze showroom

  Keukenstudio Regio Oost
  Molendijk-Noord 59
  7461 JG Rijssen

  © Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.