Tel: 0548 53 03 40 | Mail: [email protected]
Voor veel mensen is het bepaald geen favoriete klus: het schoonmaken van het gasfornuis of de kookplaat. Staat deze klus momenteel op uw to-do-list, en ziet u er stiekem ook wat tegenop? Dan is deze blog voor u. Wij geven u namelijk tips waarmee u uw kookplaat in een handomdraai schoonmaakt.
Hoe u uw eigen kookplaat het beste kunt reinigen, is afhankelijk van het soort kookplaat. Een inductiekookplaat vraagt natuurlijk om een heel andere behandeling dan een vijf-pits gasfornuis. Vandaar dat wij hieronder per type kookplaat onze beste tips met u delen. Scroll snel verder naar het type waarop u kookt.
Inductie is een snelle, gemakkelijke, hygiënische en veilige manier van koken. Eén van de belangrijkste voordelen van inductie is dat deze kookplaat energiezuinig is, omdat hij efficiënt gebruik maakt van de warmte. Verder is het hoge vermogen als voordeel te benoemen. En laten we ook de veiligheid van inductie niet vergeten. Een inductiekookplaat verhit namelijk de pan, zonder dat de kookplaat zelf heet wordt. De kookplaat genereert een magnetisch veld, waar de onderkant van de pan op reageert door warm te worden. Hierdoor kunt u zich niet aan de hete kookplaat branden. Verwijdert u de pan, dan stopt het verwarmingsproces onmiddellijk. En het laatste voordeel van een inductiekookplaat? Hij is zeer goed schoon te houden, namelijk zo:
Bent u op zoek naar een (nieuwe) inductiekookplaat? Denk dan ook eens aan flexinductie, bijvoorbeeld van NEFF of Siemens. We hebben hier ook al eens een blog over geschreven: Flexinductie: grote kookvlakken, groot kookgenot. NEFF heeft bovendien een bijzondere inductiekookplaat met geïntegreerde kookplaatafzuiging op de markt gebracht: Induction Air.
Gaskookplaten of gasfornuizen - in de meeste gevallen gemaakt van roestvrijstaal - beschikken over verschillende onderdelen, waardoor deze vaak lastig te reinigen zijn. Hoe u deze kookplaat het beste kunt schoonmaken? Zo:
Kookt u dagelijks op een elektrische of keramische kookplaat? Dan ervaart u een extra uitdaging ten opzichte van mensen die koken op inductie of gas. Bij elektrische en keramische kookplaten worden namelijk de gehele kookzones verwarmd - in tegenstelling tot de inductiekookplaat. Daardoor kunnen spetters en etensresten gemakkelijk inbranden. Hieronder delen we tips voor het schoonmaken van uw kookplaat:
Kom dan langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren over het juiste merk en type kookplaat voor uw wensen.