Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Quva, eenvoudig vacumeren en dus gemakkelijk en snel sous vide koken

12 november 2019
Quva, eenvoudig vacumeren en dus gemakkelijk en snel sous vide koken

Gezond, gemakkelijk en zonder al teveel poespas. Dat is sous vide koken, ook wel bekend als vacuüm koken. Sous vide koken werd in 2017 al gezien als dé kooktrend en nog steeds is het een populaire manier van koken. Niet voor niets hebben wij bij Keukenstudio Regio Oost sinds kort weer een nieuw merk in ons assortiment: Quva. In deze blog vertellen wij u hier graag alles over. Doe er uw voordeel mee!

Nog even in het kort: dit is sous vide koken

Nog even in het kort: bij sous vide koken wordt het voedsel vacuüm verpakt en vervolgens in een waterbad op een lage temperatuur langzaam en gelijkmatig gegaard. In de professionele keuken wordt deze kooktechniek van de Franse chef-kok George Parlus al jaren veelgebruikt. Vooral voor het bereiden van verse vis, vlees en verse groenten is het ideaal.

Quva vacumeermachine, volledig ingebouwd

Quva vindt dat goed voedsel het verdient om goed bereid en bewaard te worden. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil nóg een extra apparaat op het aanrecht. Daarom is Quva volledig ingebouwd in het keukenwerkblad. De unieke pop-up-constructie zorgt er voor dat de Quva altijd klaar is voor gebruik, zonder dat het apparaat hinderlijk in het zicht zit. Dankzij het unieke inbouwconcept neemt Quva dus geen extra ruimte in beslag. Uw keuken blijft mooi en strak.

Quva eenvoudig vacumeren en dus gemakkelijk en snel sous vide koken

Quva, uitgerust met diverse functies

Natuurlijk zijn er al andere mogelijkheden voor het vacumeren van voedsel op de markt. In ons assortiment vindt u onder meer vacumeerlades en vacumeermachines. Quva is een noviteit op dit gebied. Niet alleen omdat het apparaat ingebouwd wordt, maar ook omdat de Quva is uitgerust met diverse vacumeer-functies voor verschillende toepassingen. Het apparaat wordt bovendien standaard geleverd met twee hoogwaardige Quva vershoudbakjes, twee Quva wijnstops en tien Quva vershoudzakjes. Een apparaat dat zo volledig is… U kunt zich vast wel voorstellen waarom wij hier zo enthousiast over zijn.

Quva: onmisbaar voor elke thuiskok

Onmisbaar voor elke thuiskok: dat is hoe Quva zijn eigen apparaat voor het vacumeren van voedsel noemt. En eigenlijk zijn wij het daar wel mee eens. Het is een gemakkelijke manier om thuis het kwaliteitsniveau van sterrenchefs te evenaren. En in combinatie met een (combi-)stoomoven van één van onze voorkeursmerken - denk aan Siemens, ATAG, NEFF of Pelgrim - heeft u met de Quva alles in huis om gemakkelijk en snel sous vide te koken.

Meer weten over sous vide koken

Overigens schreven wij al eens eerder blogs over vacuüm koken, namelijk Het nieuwe koken: sous vide en Sous vide koken: hét recept voor de beste steak. Zoals de titel al doet vermoeden delen wij in dat laatste artikel een heerlijk recept met u.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Quva? Kom dan eens langs in onze keukenstudio in Rijssen en laat u inspireren én adviseren door onze ervaren keukenadviseurs.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.