Tel: 0548 53 03 40 | Mail: [email protected]
Gezond, gemakkelijk en zonder al teveel poespas. Dat is sous vide koken, ook wel bekend als vacuüm koken. Sous vide koken werd in 2017 al gezien als dé kooktrend en nog steeds is het een populaire manier van koken. Niet voor niets hebben wij bij Keukenstudio Regio Oost sinds kort weer een nieuw merk in ons assortiment: Quva. In deze blog vertellen wij u hier graag alles over. Doe er uw voordeel mee!
Nog even in het kort: bij sous vide koken wordt het voedsel vacuüm verpakt en vervolgens in een waterbad op een lage temperatuur langzaam en gelijkmatig gegaard. In de professionele keuken wordt deze kooktechniek van de Franse chef-kok George Parlus al jaren veelgebruikt. Vooral voor het bereiden van verse vis, vlees en verse groenten is het ideaal.
Quva vindt dat goed voedsel het verdient om goed bereid en bewaard te worden. En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil nóg een extra apparaat op het aanrecht. Daarom is Quva volledig ingebouwd in het keukenwerkblad. De unieke pop-up-constructie zorgt er voor dat de Quva altijd klaar is voor gebruik, zonder dat het apparaat hinderlijk in het zicht zit. Dankzij het unieke inbouwconcept neemt Quva dus geen extra ruimte in beslag. Uw keuken blijft mooi en strak.
Natuurlijk zijn er al andere mogelijkheden voor het vacumeren van voedsel op de markt. In ons assortiment vindt u onder meer vacumeerlades en vacumeermachines. Quva is een noviteit op dit gebied. Niet alleen omdat het apparaat ingebouwd wordt, maar ook omdat de Quva is uitgerust met diverse vacumeer-functies voor verschillende toepassingen. Het apparaat wordt bovendien standaard geleverd met twee hoogwaardige Quva vershoudbakjes, twee Quva wijnstops en tien Quva vershoudzakjes. Een apparaat dat zo volledig is… U kunt zich vast wel voorstellen waarom wij hier zo enthousiast over zijn.
Onmisbaar voor elke thuiskok: dat is hoe Quva zijn eigen apparaat voor het vacumeren van voedsel noemt. En eigenlijk zijn wij het daar wel mee eens. Het is een gemakkelijke manier om thuis het kwaliteitsniveau van sterrenchefs te evenaren. En in combinatie met een (combi-)stoomoven van één van onze voorkeursmerken - denk aan Siemens, ATAG, NEFF of Pelgrim - heeft u met de Quva alles in huis om gemakkelijk en snel sous vide te koken.
Overigens schreven wij al eens eerder blogs over vacuüm koken, namelijk Het nieuwe koken: sous vide en Sous vide koken: hét recept voor de beste steak. Zoals de titel al doet vermoeden delen wij in dat laatste artikel een heerlijk recept met u.
Bent u nieuwsgierig geworden naar de Quva? Kom dan eens langs in onze keukenstudio in Rijssen en laat u inspireren én adviseren door onze ervaren keukenadviseurs.