Klanten waarderen ons met een 9.1 121 reviews Bekijk alle reviews

Slimme tips voor meer opbergruimte in uw keuken

20 november 2018
Slimme tips voor meer opbergruimte in uw keuken

Als er één ruimte is waar bijna iedereen plek tekort komt, is het wel de keuken. Gelukkig worden er steeds meer oplossingen bedacht waarmee u in uw keuken meer opbergruimte kunt creëren. In deze blog zetten wij enkele slimme tips voor u op een rij.

Kies voor veel lades en minder kastjes

Met lades benut u de ruimte in uw keuken efficiënter dan met kastjes. Hoe breder de lade, hoe beter. Ook zijn tegenwoordig extra diepe lades verkrijgbaar. Leuke bijkomstigheid: voor lades zijn er veel verschillende soorten praktische accessoires verkrijgbaar - denk aan bestekbakken en bordenrekken. Hierdoor kunt u lades nóg efficiënter indelen.

Vul dode hoeken op met een hoekkast

In de hoeken van uw keuken kunt u meestal geen lades plaatsen. Met een hoeklade is dat wel mogelijk. Zo benut u deze ‘dode hoek’ alsnog! Een hoeklade levert u dus niet per se meer ruimte op, maar zorgt er wel voor dat u de hoeken van uw keuken niet onbenut laat. Vanaf de buitenkant ziet een hoeklade eruit als een normale lade, maar als u een hoeklade opentrekt ziet u dat de lades in een hoek van negentig graden met elkaar verbonden zijn. Daarnaast kunnen dode hoeken in uw keuken natuurlijk erg goed opgevuld worden met hoekkasten: ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld pannen.

Slimme tip voor meer opbergruimte vul dode hoeken op met een hoekkast

Kies voor multifunctionele keukenapparatuur

Er zijn veel keukenapparaten verkrijgbaar die meerdere functies hebben. Hiermee bespaart u uiteraard aanzienlijk op de ruimte. Kies bijvoorbeeld niet voor een oven én een magnetron, maar voor een inbouwoven die een oven, een magnetron en wellicht ook nog een grill ineen is.

Kies voor een alternatieve afzuigkap

Een afzuigkap is een echte ruimteverslinder. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel alternatieven voor de traditionele afzuigkap. Kies bijvoorbeeld voor werkbladafzuiging van BORA. Kookwasem en etensgeuren stijgen niet op, maar worden weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld en dus direct uit de pan. Of kies voor downdraft afzuiging, waarbij de afzuigkap verwerkt is in het keukenblad en omhoog schuift op het moment dat u gaat koken. En tot slot kun u kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, bijvoorbeeld van het merk NEFF.

Slimme tip voor meer opbergruimte in uw keuken kies voor een alternatieve afzuigkap

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.