Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

6 praktische tips voor een kleine keuken

31 juli 2019
6 praktische tips voor een kleine keuken

De keuken is een plek om te koken, te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Of u nu een grote keuken of een kleine keuken heeft. Want (helaas) heeft niet iedereen ruimte voor een ruim kookeiland, een barretje of een grote kastenwand. Heeft u maar weinig ruimte? Goed nieuws: een keuken van bescheiden formaat hoeft er zeker niet minder mooi uit te zien en hoeft ook zeker niet minder volledig te zijn. De inrichting en indeling vragen alleen om een praktische aanpak. In deze blog geven u wij graag zes praktische tips.

Tip 1: kies voor inbouwapparatuur

Het spreekt wellicht voor zich, maar in een kleine keuken is het handig om voor inbouwapparatuur te kiezen. Magnetrons, ovens, koelkasten, vriezers en vaatwassers zijn nou eenmaal noodzakelijke apparaten die veel ruimte innemen. De inbouwvariant van al deze apparaten bespaart u veel ruimte. Maar ook apparatuur waar u niet zo snel aan zou denken, zoals een koffiemachine, kan heel erg mooi ingebouwd worden. Dit bespaart u ruimte op het aanrecht - ruimte die u goed kunt gebruiken tijdens het koken.

Tip 2: kies voor slimme alleskunners

Om nog even verder te gaan op de inbouwapparatuur: wij raden u ook aan om te kiezen voor gecombineerde apparaten. Slimme alleskunners, denk aan een koelkastvriezer, maar ook aan een combi-magnetron, een combi-oven of een combi-stoomoven. Zo ervaart u het gemak van meerdere functionaliteiten in één apparaat. De Slide&Hide® van NEFF is een goed voorbeeld van een gecombineerd apparaat dat ook wat betreft een andere functionaliteit perfect is voor een kleine keuken. Deze combi-oven heeft namelijk een volledig inschuifbare ovendeur; de ovendeur verdwijnt in zijn geheel onder de oven. Dat betekent ruimte en comfort als u aan het koken bent voor familie of vrienden.

Tip 3: bespaar ruimte met een Quooker

En ook met een Quooker bespaart u ruimte in uw keuken. U hoeft namelijk nooit meer een waterkoker te gebruiken, die anders (net als een koffiemachine) plek zou innemen op het aanrecht. En natuurlijk heeft een Quooker ook andere voordelen. Pasta koken, aardappels koken, thee zetten, couscous bereiden, tomaten ontvellen: het wordt allemaal een stuk gemakkelijker met kokend water dat u direct uit uw Quooker haalt. U kunt kiezen tussen een kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan of de Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Natuurlijk adviseren onze keukenadviseurs u graag over welke Quooker het beste in uw kleine keuken past.

Tip 4: bespaar ruimte door niet voor een traditionele afzuigkap te kiezen

Een ander keukenapparaat waar u veel ruimte op kunt besparen, is de afzuigkap. In veel keukens hangt nog steeds een grote afzuigkap boven het fornuis, maar voor een kleine keuken zijn er zeker andere alternatieven. Geïntegreerde afzuiging bijvoorbeeld, van het merk BORA. Hierbij wordt uw afzuigkap verwerkt in uw kookplaat. Oftewel: u krijgt een onzichtbare afzuigkap die wél zijn werk doet, maar niet uw keuken ontsiert of te veel ruimte inneemt. Een andere mogelijkheid is downdraft afzuiging. Een downdraft afzuigkap zit verwerkt in het keukenblad en schuift omhoog op het moment dat u gaat koken. En tot slot behoort ook een plafondunit van het gerenommeerde merk Novy tot uw mogelijkheden. Waar u ook voor kiest, u bespaart ruimte. En dat is in een kleine keuken natuurlijk wenselijk.

Tip 5: keukenontwerp voor een kleine keuken

Qua keukenontwerp kunnen we kort zijn: ook met een kleine keuken is er van alles mogelijk. Vaak denken mensen dat ze met een kleine(re) keuken gebonden zijn aan bepaalde keuzes, maar dit is bij Keukenstudio Regio Oost niet het geval. Waarom niet? Omdat wij geen standaard keukens leveren. Iedere keuken is maatwerk. Ook voor uw kleine keuken denken wij graag mee over de juiste indeling, bijvoorbeeld qua werkruimte, laderuimte en kastruimte. En geloof ons: daarin kunnen wij veel van uw wensen meenemen, zodat u het meest optimale ruimtegebruik hebt. Heeft één van onze keukenadviseurs een 3D keukenontwerp voor u uitgetekend? Dan kunt u dit ontwerp bekijken op onze 3D Living Wall: een presentatiewand van 2 bij 3 meter waardoor u het idee krijgt dat u zo uw keuken binnen stapt.

Tip 6: houd rekening met kleuren en de inval van licht

Aansluitend op het keukenontwerp, waarbij dus van alles mogelijk is, geven wij u graag nog een laatste tip: houd met het uitzoeken van een kleine keuken extra rekening met de kleuren en de inval van het licht. Een lichte keuken lijkt altijd ruimer. Kies dus (liever) niet voor donker hout of zwart, maar juist voor licht hout of (hoogglans) wit. Dit kunt u eventueel combineren met reflecterende oppervlaktes die licht weerkaatsen, denk aan glanzende tegels of roestvrijstaal. Door deze materialen lijkt uw kleine keuken optisch groter.

Mogelijkheden voor uw kleine keuken

Dit waren ze, onze tips voor een kleine keuken. Bent u na het lezen nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in uw specifieke situatie? Kom dan langs in onze showroom en laat u inspireren én informeren.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.