Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

25 jaar Keukenstudio Regio Oost: een duik in de geschiedenis

19 september 2018
25 jaar Keukenstudio Regio Oost: een duik in de geschiedenis

Het moment dat we kramp in onze vingers kregen toen een klant een keuken contant kwam betalen met briefjes van € 5,- tot € 50,-. Het moment dat we een keuken verkochten aan een dichter, die na oplevering een persoonlijk gedicht voor ons schreef. Of die keer dat er brand uitbrak in de showroom, omdat een klant - zich nergens van bewust - een oven had ingesteld terwijl er nog papier in lag. In 25 jaar Keukenstudio Regio Oost hebben we al heel wat meegemaakt. In deze blog nemen wij graag, samen met u, een duik in onze geschiedenis. Zo kunt u ons wat beter leren kennen!

1993

In 1993 begonnen wij onder de naam Regio Oost Keuken en Bad aan de Molendijk Noord, in een oude loods van Nijhuis. Destijds leverden wij een combinatie van keukens, badkamers en tegels; in eerste instantie zonder dat er ook maar een computer bij aan te pas kwam. Betalingen werden handmatig uitgeschreven en de bestellingen gingen per fax. Wat een apparaat was dat! Je stopte er een vel papier in en dat kwam er honderden kilometers verderop weer uit. En dan te bedenken dat we nu alles per e-mail doen… Door ervaring wijs geworden hebben we overigens al vrij snel afscheid genomen van het sanitair en de tegels. Het bleek simpelweg onmogelijk om van alle markten voldoende op de hoogte te blijven. We kozen voor een focus op keukens, onze passie, en dan met name landelijke (veelal handgeschilderde) keukens.

AUT 4712

1997

In 1997 hebben we samen met een dertigtal ondernemers de Trendbeurs georganiseerd, in een leegstaande ruimte van onze voormalige buren. De meeste deelnemende ondernemers waren starters en hebben door die beurs flink aan hun naamsbekendheid kunnen werken. Maar bovenal stond de lol en de gezelligheid voorop. Ik weet nog dat we tijdens de demontage van de stands een grasmachinerace in het pand hebben gehouden. De sisalvloerbedekking was deels in de opvangbakken verdwenen…

1999

Rond 1999 kregen we helaas problemen met onze huisvesting. Lekkages waren nauwelijks nog te verhelpen en er was sprake van asbest. Kortom: op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte!

2000

In 2000 zijn we verhuisd naar ons huidige (nieuwbouw)pand aan de Molendijk Noord, op steenworpafstand van de oude locatie. Met circa duizend vierkante meter was dit pand een flinke vooruitgang ten opzichte van onze oude showroom. Dit gaf ons ook de mogelijkheid om ons assortiment met een aantal mooie merken uit te breiden. Vanaf nu konden we niet langer alleen de starters, maar ook het midden- tot topsegment bedienen. In onze nieuwe showroom hebben we bovendien een 3D Living Wall ingericht, een groot scherm waarop hun nieuwe keuken op bijna ware grootte afgebeeld zien. Zo zijn we gestaag gegroeid, totdat de crisis haar intrede deed.

IMG 1439

2008, 2009, 2010

De crisis, die in 2008/2009 ontstond, was een zware dobber voor de keukenbranche, maar ook voor Keukenstudio Regio Oost. Door het grote aantal faillissementen van toeleveranciers bereikten we rond 2010 het punt dat onze showroom voor maar liefst tachtig procent gevuld was met onverkoopbare producten. We zagen dan ook maar één oplossing: het versneld leegverkopen van de showroom. We zijn op zoek gegaan naar goede, stabiele vervangende keukenmerken en hebben de bestaande showroom in één keer leeg geveild. De nieuwe keukens stonden reeds in het magazijn en werden gelijk na het vernieuwen van de vloeren en wanden in de showroom geplaatst. Onze showroom was weer als nieuw!

2017

Vorig jaar, in 2017, hebben we onze showroom uitgebreid door een gedeelte van een paar honderd vierkant meter volledig nieuw in te richten. Nieuwe merken als KitchenAid, BORA, Wave Design, ATAG, NEFF en Siemens zijn verwerkt in exclusieve keukens van massief eiken keukens, keuken met een eiken- of notenhout fineer of keukens met fronten die behandeld zijn met een nano-coating. Bovendien is het bestaande deel van onze showroom in 2017 grotendeels gerestyled en vernieuwd. En als kers op de taart hebben we dit jaar een nieuwe website gelanceerd, waardoor we samen met ons reclamebureau doorlopend aan onze marketing kunnen werken.

2018

2018, ons prachtige jubileumjaar. Zoals geschreven hebben we onze showroom in 2000 al voorzien van een unieke 3D Living Wall. Dit jaar gaan we dit scherm uitbreiden met virtual reality. Zo kunnen we straks met de klant door de keukenruimte lopen. We blijven innoveren!

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.