Tel: 0548 53 03 40 | Mail: info@keukenstudio.nl
Dit jaar bestaat Keukenstudio Regio Oost 25 jaar. In een eerdere blog schreven wij al over de keukentrends van 25 jaar geleden. In deze blog delen wij graag enkele technische snufjes en innovaties die wij de afgelopen jaren voorbij zagen komen.
U denkt misschien dat één van de belangrijkste noviteiten de Quooker is, maar niets is minder waar. De Quooker heeft zijn oorsprong namelijk in 1970. De Quooker is dus al bijna vijftig jaar oud! Inmiddels wordt deze inbouwwaterkoker in één op de drie keukens toegepast.
Door de toenemende vraag naar kookeilanden nam in de loop der jaren ook de vraag naar specifieke eilandafzuiging toe. In onze beginjaren was de enige oplossing hiervoor de eilandafzuigkap, die aan het plafond gemonteerd werd. Later kwam daar werkbladafzuiging bij, afzuiging die naast of achter de kookplaat wordt geplaatst. In een nog later stadium verbeterden de technieken dusdanig dat ook plafondafzuiging mogelijk werd. Dit zijn units die in het (eventueel verlaagde) plafond gemonteerd worden. En inmiddels zijn er ook verschillende kookplaten op de markt met ingebouwde afzuiging. Ons merk BORA is hierin een echte voorloper. Natuurlijk werd design bij afzuigkappen ook steeds belangrijker. Bijzonder fraai zijn nu de designafzuigkappen van Wave Design en Novy, waarbij koolstoffilters of plasmamade-filters worden gebruikt om nare kookluchtjes te verwijderen. Het is zelfs mogelijk om de afzuiging in een lamp te verwerken!
Ook op het gebied van kookplaten is er de laatste jaren flink veel veranderd. De keramische kookplaten zijn zo goed als verdwenen en zijn vervangen door het veel efficiënter werkende inductiesysteem. Anno 2018 zien we langzaamaan de vraag naar gas minder worden. Omdat er steeds meer woningen gasvrij worden opgeleverd, maar ook omdat men vreest voor een sterk toenemende gasprijs. Inductie heeft dus de toekomst. Vrij recent zijn daar de teppan yaki (grill)platen bij gekomen. Deze platen zijn leverbaar als separate inbouwplaat, maar zijn ook toepasbaar op inductiekookplaten. Het vlees en de vis worden dan direct op de teppan plaat bereid, in plaats van in de pan.
Tot slot staan we graag even stil bij de ovens. Een fantastische oven die wij de laatste jaren op zagen komen, is de combistoomoven. Deze oven adviseren wij onze klanten graag. De oven is gemakkelijk en daarnaast is stomen erg gezond. De nieuwste trend is sous vide koken, dat ook in de combistoomoven kan. Daarbij worden vlees, vis en groenten gevacumeerd en op een lage temperatuur gegaard, waardoor de smaak veel beter behouden blijft.
Wij zijn erg benieuwd welke noviteiten de komende 25 jaar op de markt worden gebracht. Zodra er iets nieuws is vindt u het uiteraard in onze showroom!
Dinsdag 27 juni tot en met donderdag 29 juni zijn we gesloten.