Klanten waarderen ons met een 9.1 114 reviews Bekijk alle reviews

Beton in uw keuken

13 juli 2017
Beton in uw keuken

Het is u vast en zeker niet ontgaan dat de betoonlook op dit moment erg populair is. Niet gek, want beton is robuust, stoer én natuurlijk. Ook de keuken is een ruimte die zich goed leent voor deze uitstraling. In deze blog laten wij u graag zien op welke manieren u beton in uw keuken kunt gebruiken.

1. Een keukenwerkblad van beton

Een keukenwerkblad van beton

Een betonnen keukenwerkblad heeft een kenmerkende, onverwoestbare uitstraling. Dat komt door de verschillende structuren, de haarscheurtjes en de lichte en donkere delen. Een betonnen keukenwerkblad - een massieve blikvanger - past zodoende in nagenoeg ieder keukenontwerp. De belangrijkste voordelen en eigenschappen van een betonnen keukenwerkblad zijn dat beton krasvast, slijtvast en stootvast is. Maar een aanrechtblad van beton vraagt ook meer oplettendheid dan bijvoorbeeld keramiek of composiet. Zo is beton niet hittebestendig en niet bestand tegen zuren. Kies er daarom voor om het betonnen keukenwerkblad te bewerken met een speciale coating, zodat het materiaal waterdicht is.

Bron foto: vtwonen.nl

Een betonnen achterwand

Een betonnen achterwand

Veel keukens zijn voorzien van een achterwand, vaak bestaande uit stucwerk of tegels. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een achterwand van beton!

Bron foto: Pinterest

Een betonnen vloer in uw keuken

Een betonnen vloer in uw keuken

In ieder keuken wordt gemorst en uw keukenvloer krijgt dan ook gegarandeerd te maken met onder meer waterspetters en oliespatten. Bij een betonnen vloer is dit niet erg, want zo’n keukenvloer mag er best doorleefd uitzien. Toch is beton op de vloer ook zeer hygiënisch, omdat beton gemakkelijk schoon te houden is. Naast het feit dat het uw keuken een pure, robuuste en unieke uitstraling geeft, is beton voor uw keukenvloer dan ook een ideale keuze.

Bron foto: Joep van Os Architecten

Betonnen accessoires in uw keuken

Betonnen accessoires in uw keuken

Vindt u beton erg mooi, maar weet u niet zeker of u dat over een aantal jaar ook nog vindt? Kies dan voor betonnen accessoires in uw keuken. Accessoires vervangt u immers gemakkelijker dan een aanrechtblad, achterwand of vloer. Wat denkt u bijvoorbeeld van een een lamp, een klok, kaarsenhouders of fruitschalen van beton of voorzien van een betonlook?

Bron foto: fonq.nl

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.