Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Keukentrends 2018

06 februari 2018
Keukentrends 2018

Gekleurde kranen en spoelbakken, brede lades, marmerstructuren en innovatieve systemen voor afzuiging. Het zijn slechts enkele keukentrends voor 2018. Over de trends die wij het meest opvallend vinden, leest u in deze blog meer.

Marmerstructuren

Marmer is al enige tijd een graag geziene gast in het interieur, maar marmer kan óók in de keuken. In 2018 gaat u deze trend dan ook vaak zien. Marmer is een natuurproduct dat lang meegaat en goed te onderhouden is. Het is een harde steensoort en daardoor een goede materiaalkeuze voor in de keuken. Met marmer creëert u bovendien een luxueuze sfeer.

Keukentrends 2018: Marmerstructuren

Houten keukens

Deze trend maakte al eerder zijn intrede en zet ook dit jaar door: de houten keuken. Niet voor niets is dit een trend die wij steeds weer terug zien. Houten keukens zijn natuurlijk, sfeervol, gezellig en stijlvol. En zelfs met maar een aantal houten elementen in uw keuken kunt u al een warme effect creëren. Bij Keukenstudio Regio Oost is op het gebied van hout niets te gek. Uw keuken wordt namelijk exact op maat gemaakt. Houtfineer, massief hout en kunststof (houtrepro) én verschillende afwerkingen: in een eerdere blog schreven wij er alles over.

Weinig kastjes, brede lades

Een keuken vol smalle lades en veel bovenkastjes is nu echt verleden tijd. In 2018 gaat u brede lades zien. Een groot voordeel van brede lades in de keuken is niet alleen meer opbergruimte, maar ook dat deze ruimte efficiënt benut wordt. En een leuke bijkomstigheid: met minder kasten en lades oogt uw keuken verfijnder en strakker.

Keukentrends 2018: Weinig kastjes, brede lades

Kookplaat met geïntegreerde - of werkbladafzuiging

In 2017 zagen we al dat de grote, aanwezig afzuigkap werd vervangen door een subtiele, geïntegreerde afzuigkap. In 2018 zet de trend van innovatieve afzuiging nog verder door. Voor werkbladafzuiging kunt u bijvoorbeeld bij BORA terecht. Bij dit type afzuiging stijgen kookwasem en etensgeuren niet op. Ze worden weggezogen waar ze ontstaan: direct uit de pan. Daarnaast zijn er ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging verkrijgbaar, onder meer van het merk NEFF. Zeker voor kookeilanden is dit een ideale oplossing.

Keukentrends 2018: Kookplaat met geintegreerde - of werkbladafzuiging

Gekleurde kranen en spoelbakken

Verreweg de meeste kranen en spoelbakken worden nog steeds uitgevoerd in (glad of geborsteld) roestvrij staal. Niet gek, want het is sterk, tijdloos en goed te combineren met verschillende keukenstijlen. De laatste jaren komen er echter steeds meer gekleurde kranen spoelbakken op de markt. Ook dit wordt het komende jaar een belangrijke trend. Wij zagen ‘m al voorbij komen op de M.O.W. (dé meubelbeurs van Duitsland met exposanten uit 57 landen). Tectonite wit of zwart, maar ook Gun Metal, koper en goud: u gaat het dit jaar allemaal zien.

Keukentrends 2018: Gekleurde kranen en spoelbakken

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.