Klanten waarderen ons met een 9.1 123 reviews Bekijk alle reviews

Scandinavische keuken

De basis van Scandinavisch design in keukens

In de Scandinavische keukenontwerpen draait alles om eenvoud en functionaliteit. De basis van Scandinavisch design benadrukt natuurlijke materialen zoals hout, lichte kleuren en een minimalistisch ontwerp.

Door het gebruik van natuurlijk licht en open ruimtes, samen met het integreren van houten elementen en strakke lijnen, ontstaat een frisse en moderne uitstraling.

Het belang van natuurlijk licht in een Scandinavische keuken

Het ontwerp van Scandinavische keukens wordt het gebruik van natuurlijk licht vaak benadrukt. Mede door het gebruik van lichte kleuren en natuurlijke materialen wordt een ruimte gecreëerd die rust uitstraalt. Dat betekend niet dat teen Scandinavische keuken saai hoeft te zijn. Door het juist gebruik van accessoires en planten kan een keuken in Scandinavische stijl ook heel warm en gezellig zijn.

Bij het ontwerpen van een Scandinavische keuken zoeken we ook vaak de hoogte op door hoge kasten in te tekenen. Zo creëren we veel extra opbergruimte, gaan we slim om met de beschikbare ruimte en benadrukken we het ruimtelijke gevoel dat een Scandinavische keuken zo kenmerkt.

  Gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren

  In Scandinavische keukens draait alles om het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Hout is een veelvoorkomend materiaal, vaak gecombineerd met strakke witte, grijze of aardetinten voor een frisse uitstraling. De keuze voor natuurlijke elementen brengt een gevoel van rust en eenvoud in de ruimte.

  Door het toepassen van neutrale kleuren zoals wit en beige, creëer je een tijdloze uitstraling die perfect past bij de Scandinavische stijl. De eenvoudige en functionele benadering zorgt voor een harmonieus geheel in de keuken.

  Belangrijkste kenmerken van Scandinavische keukens

  Minimalistisch design voert de boventoon in Scandinavische keukens. Het kleurenpalet bestaat uit wit, grijs, aardetinten en hout, waardoor een rustgevende sfeer ontstaat.

  De focus ligt op functionaliteit met slim gebruik van ruimte en opbergoplossingen, zoals hoge kasten. Deze keukens stralen elegantie uit door strakke lijnen en een harmonieuze balans tussen licht en donker. Voor het ontwerpen van een keuken in een

  Scandinavische stijl hanteren we een aantal basisprincipes.

  Minimalistisch maar functioneel ontwerp

  Scandinavische keukens stralen een minimalistisch maar functioneel ontwerp uit. Door de focus te leggen op eenvoud en functionaliteit, creëren we een ruimte die zowel esthetisch als praktisch is. Minimalisme in de keuken is iets dan eenvoud. Een Scandinavische keuken kunnen we van alle luxe voorzien. Maar volgens goed Scandinavisch gebruik werken we koffiezetapparaat weg in één van de kastjes en gaan we slim met ruimtes om zodat er voldoende kastruimte is om keukenapparatuur in op te bergen.

  Slimme opbergoplossingen en geïntegreerde keukenapparatuur benadrukken de functionaliteit van de ruimte.

  Het kleurenpalet: Wit, grijs, aardetinten en hout

  Het kleurenpalet van Scandinavische keukens omvat meestal een aantal basiskleuren, zoals: wit, grijs, aardetinten en hout. Deze tinten vormen de basis voor een rustgevende en een Scandinavische keuken.

  Wit en grijstinten reflecteren het natuurlijke licht, terwijl aardetinten en hout warmte toevoegt aan het geheel. Dit kleurpalet is tijdloos zodat je met accessoires meer kleur in de keuken kunt toevoegen.

  Een magazine vol inspiratie

  Bestel hier ons gratis keukenmagazine en lees alles over de laatste trends. Laat u in inspireren door de mooiste keukens en de nieuwste apparatuur. Daarnaast delen we al onze tips voor een nieuwe keuken met u.

  Slim gebruik van ruimte en opbergoplossingen

  Het meest herkenbare element van een Scandinavische keuken is het slim gebruik maken van ruimtes en het gebruik van slimme opbergoplossingen. Omdat we steeds meer apparatuur gaan gebruiken in de keuken is het belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimtes in de keuken. Zodat het aanrecht altijd netjes opgeruimd kan worden. Kenmerken in een Scandinavisch ontwerp zijn daarom de hoge kasten en de slimme indeling van lades.

  Hoe creëer je een Scandinavische keuken?

  Door te kiezen voor natuurlijke materialen, het gebruik van basiskleuren en minimalistische accessoires te gebruiken. Wees terughoudend met het toevoegen van felle kleuren en zorg ervoor dat zoveel mogelijk spullen opgeborgen kunnen worden.

  Kiezen voor duurzame en natuurlijke materialen

  Bij het creëren van een Scandinavische keuken is de keuze voor duurzame en hoogwaardige materialen belangrijk. Natuurlijke materialen zoals hout en keramiek vormen de basis voor een stijlvol ontwerp dat past binnen de Scandinavische stijl.

  Het kiezen voor duurzame materialen betekend niet altijd dat een Scandinavische keuken heel duur hoeft te zijn. Dat is voornamelijk afhankelijk van het type materiaal en de kwaliteit. In onze keukenshowroom in Rijssen bieden we scandinavische keuken in prijsklassen.

  Tips voor het toevoegen van warmte en gezelligheid

  In onze showroom horen we geregeld van klanten dat ze denken dat een Scandinavische keuken altijd wit en ongezellig is. Gelukkig hebben we in de showroom verschillende keukens staan die het tegendeel bewijzen. Met de juiste indeling, ontwerp en toevoegen van accessoires kunnen we een Scandinavische keuken een hele warme sfeer mee geven.

  Scandinavische keuken met eiland

  Een essentieel element in een Scandinavische keuken is een eiland. Dit multifunctionele stuk biedt niet alleen extra werkruimte, maar geeft ook een sociale touch aan de ruimte. Met de strakke lijnen en minimalistische benadering van het Scandinavisch design, kan het eiland dienen als extra werkruimte in de keuken. Of kan aan het eiland een bar gecreëerd worden. Door het eiland te combineren met natuurlijke materialen en lichte kleuren, creëer je een harmonieuze en functionele ruimte die perfect past bij de Scandinavische stijl.

  Scandinavische keukens en duurzaamheid

  Duurzaamheid staat binnen de Scandinavische stijl centraal. Zo min mogelijk plastic en zo veel mogelijk duurzame en natuurlijk materialen. De combinatie van functioneel design en het gebruik van materialen met een lage impact op het milieu dragen bij aan een stijlvolle en verantwoorde keuken.

  Scandinavische keuken op maat

  Een Scandinavische keuken helemaal op basis van uw wensen laten samenstellen? Dan kan bij Keuken Studio in Rijssen. Samen kijken we wat de beste indeling is en zetten deze om in een 3D ontwerp. In onze showroom kunnen we de verschillende materialen laten en kijken welke combinatie van kleuren het beste past. Daarnaast bieden we ook ruime mogelijkheden als het gaat om keukenapparatuur zoals Quooker, Bora en SMEG.

  Veelgestelde vragen over Scandinavische keukens

  Zijn Scandinavische keukens duurder dan andere stijlen?

  Dit wordt vaak gedacht omdat Scandinavische keukens een luxe uitstraling hebben. Toch hoeft een Scandinavische keuken niet duurder te zijn dan een moderne, of landelijke keuken. In veel gevallen is er altijd een keuze tussen het gebruik van dure materialen of een goedkopere optie. Daarnaast wordt de prijs van een keuken voor een belangrijk deel bepaald door het keukenapparatuur. Ook hierin hebben we opties in verschillende prijsklassen.

  Hoe pas je de Scandinavische stijl toe in een kleine keuken?

  Wanneer de ruimte beperkt is, is het belangrijk om alle beschikbare ruimte benutten. Dit doen we in veel gevallen door hoge kasten toe te voegen met slimme opbergmogelijkheden. Daarnaast is het gebruik van lichte materialen en kleuren belangrijk in een kleine keuken.

  Blijf op de hoogte

  Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
  Waarom kiezen voor
  Keukenstudio Regio Oost?
  In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
  Service & contact
  Bel ons: 0548 53 03 40
  Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kom langs

  in onze showroom

  Keukenstudio Regio Oost
  Molendijk-Noord 59
  7461 JG Rijssen

  © Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.