Klanten waarderen ons met een 9.1 122 reviews Bekijk alle reviews
De unieke stijl van een Japanse keuken

Japandi keuken

Een keuken in Japandi stijl is dé trend die de afgelopen jaren heeft bewezen geen ‘one day fly’ te zijn. Een Japandi keuken heeft zich inmiddels stevig genesteld in één van de meest gekozen stijlen.

Dat zien we ook terug in verschillende showrooms waar keukens in deze kenmerkende Japanse stijl veelvuldig naar voren komen. Ook in onze showroom in Rijssen bieden we verschillende keukens in Japandi stijl om u kennis te laten maken met deze unieke stijl en haar kenmerken.

De herkomst van Japandi

Japandi is een designfilosofie die de esthetische principes en filosofieën van zowel Japanse als Scandinavische (ook bekend als Scandi) stijlen combineert. De Japandi stijl is dus een samensmelting van Japans minimalisme en Scandinavische functionaliteit.

In de afgelopen jaren zijn er ook verschillende boeken verschenen over minimalisme. Onder andere het immens populaire boek: Vaarwel spullen van Fumio Sasaki. De populariteit van dit boek zal ongetwijfeld een bijdrage hebben geleverd aan de groeiende liefde voor de Japandi en de sterk toenemende vraag naar Japandi Keukens.

De opkomst en populariteit van minimalisme en functionaliteit (kernwaarden van de Japandi stijl) binnen interieur- en keukenontwerp kan haast niet los worden gezien van alle ontwikkelingen rondom duurzaamheid.

 • japandi stijl keuken detail kast
 • japandi stijl keuken licht blad met lichte kastjes
 • japandi stijl keuken detail met accessoires

  Kenmerken van een Japandi keuken

  Kenmerkend voor de Japandi stijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en linnen. Het gevolg hiervan is dat we bij een Japandi keuken veel natuurlijke kleuren terug zien komen. Sommige mensen hebben hier een sobere associatie bij. Maar het tegendeel is waar. Het (juist) gebruik van natuurlijke materialen en kleuren zorgt voor rust en warmte.

  Minimalisme

  We kunnen er niet om heen: minimalisme. Door de keuken zo functioneel mogelijk in te richten en slim om te gaan met ruimtes. Geeft de mogelijkheid om alle overbodige spullen een plek te geven.

  Wanneer je kiest voor minimalisme betekent dit niet dat je aan comfort tekort komt. Het gaat er vooral om dat alles strak is weggewerkt. Zo vind je in een Japandi keuken geen deurgreepjes of knopjes, keukenapparatuur is netjes weggewerkt. Bijvoorbeeld door een koffiezetapparaat in te bouwen. Ook bieden nieuwe technieken als een Quooker en ingebouwde afzuiging mogelijkheden om een keuken functioneel en minimalistisch in te richten.

  Natuurlijke kleuren en materialen

  Een bonte verzameling van kleuren zult u in Japandi keukens niet gauw terugvinden. Rust, natuurlijke - en lichte kleuren daarentegen wel. Kenmerkend voor een Japandi keuken is het gebruik van dezelfde kleurtinten voor de hele keuken.

  Bijvoorbeeld door lichte kleuren hout te combineren met beige/lichtbruine kleurtinten. Doordat de kleuren dicht bij elkaar liggen creëer je rust.

  Wist u dat een keuken in Japandi stijl niet altijd licht van kleur hoeft te zijn? Het combineren van lichte kleuren met donkere houtkleuren kan een heel mooi effect opleveren. Belangrijk is dat lichte kleuren de basis vormen. Vervolgens kiezen we vaak voor details in houtkleur om een contrast te maken. Dit contrast tussen lichte en donkere kleuren is kenmerkend voor de Japandi stijl.

  Veel voorkomende kleuren binnen de Japandi stijl zijn: Wit, Grijs, Beige (aardse tinten), Lichtbruin (diverse houttinten), Crème, taupe, Olijfgroen en terracotta.

  Een magazine vol inspiratie

  Bestel hier ons gratis keukenmagazine en lees alles over de laatste trends. Laat u in inspireren door de mooiste keukens en de nieuwste apparatuur. Daarnaast delen we al onze tips voor een nieuwe keuken met u.

  Een strak lijnenspel met natuurlijke materialen

  Weinig ronde vormen en lijnen maar veel strakke en duidelijke lijnen. Typische kenmerken van een Japandi keuken.

  Veel gekozen materialen voor een keuken in Japandi stijl

  • Voor het keukenblad wordt vaak gekozen voor natuursteen, keramisch werkblad met marmer look of echt marmer
  • Houten elementen zijn een must voor een japandi keuken. Berkenhout, eikenhout en kersenhout zien we vaak terugkomen.
  • Een kunststof keukenfront met matte afwerking sluit naadloos aan bij de japandi stijl Frontjes afgewerkt met geribbeld hout is een meer gedurfde keuze.

  Open en ruimtelijk gevoel

  Door het minimalistische ontwerp van een Japandi keuken wordt al snel een ruimtelijk gevoel gecreëerd. Het is een misvatting dat een japandi keuken altijd groot moet zijn. Het functioneel en minimalistisch indelen van de keuken is veel belangrijker om een rustige sfeer en ruimtelijk gevoel te creëren.

  Dit creëren we door de keuken te voorzien van ruim voldoende kast - en lade ruimte. Vaak gebruiken we hiervoor diepe kasten en lades zodat al het apparatuur en accessoires opgeborgen kunnen worden. Een leeg werkblad zorgt voor rust en ruimte in de keuken.

  Persoonlijk advies

  Past rust, ruimte, functionaliteit en minimalisme helemaal in uw nieuwe keuken? Kom dan eens langs bij onze showroom in Rijssen en laat u informeren over de mogelijkheden voor een keuken in Japandi stijl.

  Blijf op de hoogte

  Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
  Waarom kiezen voor
  Keukenstudio Regio Oost?
  In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
  Service & contact
  Bel ons: 0548 53 03 40
  Mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Kom langs

  in onze showroom

  Keukenstudio Regio Oost
  Molendijk-Noord 59
  7461 JG Rijssen

  © Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.