Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Koken op een zomerdag: met dit recept én deze keukenapparatuur wordt dat een feestje

05 juli 2019
Koken op een zomerdag: met dit recept én deze keukenapparatuur wordt dat een feestje

De temperaturen stijgen en de zomer is in volle gang. En als het écht een snikhete zomerdag is, wilt u niet te lang in een pannetje saus roeren of een ingewikkeld recept koken. U gaat uiteraard liever voor snel, simpel, fris en licht. Wij geven u graag wat inspiratie voor de volgende zomerse dag: een caesarsalade met kippendij, bacon en ei (naar een recept van Keukenliefde).

Benodigdheden

  • 2 kleine kropjes romaanse sla
  • 4 kippendijen
  • 4 plakken (liefst wat dikkere) bacon
  • 4 eieren
  • 2 zachte witte bolletjes, in blokjes gesneden
  • Parmezaan, geraspt
Voor de dressing
  • 2 flinke eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 flinke theelepels mosterd
  • 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
  • 1 eetlepel citroensap

Alle ingrediënten in huis? Bekijk de inhoud van uw koelkast met uw Siemens-koelkast

Een tip tussendoor. Wist u dat Siemens een koelkast op de markt heeft gebracht met een camera er in? We schreven er eerder al eens deze blog over. Connect u uw koelkast vervolgens met de Siemens Home Connect app, dan kunt u waar u ook bent in uw koelkast kijken. Leest u dit recept voor caesarsalade dan bijvoorbeeld op uw werk, dan kunt u snel kijken welke van de benodigde ingrediënten u wel en niet in huis heeft. Handig, want zo kunt u direct de juiste boodschappen halen en staat deze salade dezelfde avond nog op tafel!

Bereiding

  1. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bacon op laag tot middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
  2. Haal de bacon uit de pan en leg op een bord. Zet opzij.
  3. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in het braadvet van de bacon rondom goudbruin een gaar. Dit duurt slechts een paar minuutjes – ideaal voor een warme, zomerse dag.
  4. Hussel de blokjes brood om met wat olijfolie en een klein beetje zout uit de molen en bak ze goudbruin en krokant in een koekenpan.
  5. Kook ondertussen de eieren zacht. Spoel ze af met koud water en pel direct.
  6. Haal de blaadjes sla los, was ze en dep ze droog. Snijd of scheur de sla in iets kleinere stukken.
  7. Klop voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de sla, bacon, kip, broodcroutons en het ei over de borden. Lepel de dressing er overheen en bestrooi met de Parmezaan.

Een frisse, koele keuken: kies voor een ookplaat met geïntegreerde afzuiging

Nog even een tip tussendoor. Wilt u tijdens het koken geen last hebben van warme kookdampen? Dat snappen wij als geen ander - zeker op een warme, zomerse dag. Ons advies: kies voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. BORA Pure bijvoorbeeld, de nieuwste kookplaat in het assortiment van BORA. De warme kookdampen worden direct uit de pannen afgezogen, waardoor de dampen na het bakken van de bacon en de kip en het koken van de eieren niet lang in uw keuken blijven hangen. Uw keuken blijft fris ruiken én blijft veel koeler dan met een reguliere afzuigkap.

De juiste wijn serveren bij uw caesarsalade

Geniet op een zomerse dag graag van een lekker wijntje bij uw eten? Gezien de ingrediënten van deze lichte salade kunt u hier heel goed een volle, rijpe witte wijn bij serveren. Er zijn een aantal wijnen die gegarandeerd een goede wijn-spijs combinatie vormen met caesarsalade. Een witte Chardonnay die een houtrijping heeft gehad, bijvoorbeeld. Maar ook een Chenin Blanc met een houtrijping, een witte wijn uit de Noordelijke Rhône en een stevige Sauvignon Blanc zijn goede keuzes.

Uw wijn serveren vanuit een wijnklimaatkast

Om nog meer van deze wijn te genieten bewaart u de fles voor het openen in een wijnklimaatkast. Dit is dan ook onze derde tip aan u in dit artikel. Met een wijnklimaatkast is uw wijn altijd op de juiste temperatuur en kunt u deze - wanneer u dat maar wilt - direct serveren. Goed om te weten is dat een wijnklimaatkast uiteraard ook in uw keuken ingebouwd kan worden. Bekijk bijvoorbeeld eens onderstaande foto, van een prachtige houten maatwerkkeuken waarin Keukenstudio Regio Oost al een dergelijke kast heeft mogen adviseren.

Moderne houten keuken

Nieuwsgierig geworden naar meer?

Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar de verschillende keukenapparaten waar wij in deze blog meer over verteld hebben? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer en helpen u graag. En voor nu wensen wij u eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Bron recept en foto: Keukenliefde.

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.