Klanten waarderen ons met een 9.1 112 reviews Bekijk alle reviews

Foodtrends 2018: wat gaan we dit jaar eten en drinken?

07 maart 2018
Foodtrends 2018: wat gaan we dit jaar eten en drinken?

Het jaar is inmiddels al twee maanden op weg, maar toch willen we in deze blog graag stilstaan bij de foodtrends van 2018. Waar kiezen we dit jaar voor in de keuken?

1. Bewust kiezen voor gezond óf ongezond

Dát voeding invloed heeft op onze gezondheid weten we allemaal. Daarom eten we over het algemeen een stuk gezonder dan een paar jaar geleden. We kiezen voor eten dat bij ons past en waar we ons goed (gezond) bij voelen. Maar genieten vergeten we daarbij zeker niet. En omdat er steeds meer gezondere vervangers beschikbaar zijn in de supermarkt, kunt u ook ‘ongezonde’ favorieten een stuk gezonder maken. Het belangrijkst daarbij: bewust kiezen voor het één of het ander en daar heel erg van genieten. Dus gewoon bladerdeeg van honderd procent boter, recht van de boer voor die echte volle smaak, en geen gezonde variant.

2. Nóg meer groente

Afgelopen jaar stond er in menig huishouden regelmatig een verse smoothie op tafel, om zo meer groente binnen te krijgen. Komend jaar gaan we een stapje verder en is het heel normaal om wat minder pasta of rijst te eten, en wat meer groentes op het bord te scheppen. U kunt zelf uw spirelli draaien voor courgetti of bloemkool raspen voor bloemkoolrijst, maar vindt dit tegenwoordig ook in het schap bij de supermarkt. Daarnaast komt er een nieuwe beweging in de manier van vleesgebruik. Denk bijvoorbeeld aan de 80/20-verhouding: 80 procent groente, 20 procent vlees. Het vlees dat we dan wél eten moet vooral heel erg lekker en goed van kwaliteit zijn.

3. Minder verspilling

Restjes in restaurants en in de keuken thuis gaan niet de prullenbak in, maar belanden de volgende dag als lunch of als avondeten nog een keer op het bord. Ook minder-mooi-gelukte groenten krijgen een kans, want in de soep of verwerkt als kleine stukjes, ziet u helemaal niet dat die paprika een gekke vorm heeft. Bovendien kunt u met andere ‘afvalproducten’ ook de lekkerste dingen maken. Zo bakt u dankzij de opkomst van het (speciaal)bier in 2018 zelf brouwbroden of -muffins van bierbostel.

Om in de gaten te houden

Tot slot, welke keuken moet u dit jaar in de gaten houden? “De Aziatische keuken en ‘The Nordic Kitchen’”, volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan. En van welke ingrediënten gaan we dit jaar veel horen? Ammerlaan: “Gembershots, zeewier, paddenstoelen, ‘hartige thee’ (kruidenbouillons om te drinken), natuurlijke poeders (bijvoorbeeld verpulverde broccoli die gevriesdroogd is), kleine aardappeltjes (want die zijn sneller klaar en hebben meer smaak), boekweit roggebrood, bieten en tofu. Wat betreft vis gaan we meer kleine visjes eten, zoals sardientjes en gefermenteerde vis: denk aan saus gemaakt van bijvoorbeeld mosselen of oesters. Buiten de gerechten en ingrediënten om gaan we dit jaar écht over op apparaten die kunnen stomen (stoomovens dus).”

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.