Klanten waarderen ons met een 9.1 119 reviews Bekijk alle reviews

Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

13 september 2017
Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

Een keuken is er allang niet meer alleen om in te koken. Het is een ruimte om in te eten, leven en genieten. Keukens van nu moeten daarom niet alleen excelleren in functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit; ook stijl en design zijn van groot belang. Eén van de eyecatchers in uw zorgvuldig samengestelde keuken - hoewel u hier in eerste instantie wellicht niet eens aan denkt - is de afzuiging. De techniek staat daarbij niet stil. In deze blog zetten we graag wat nieuwe mogelijkheden voor u op een rij.

Afvoer naar buiten

Waarschijnlijk bent u al wel bekend met de afzuigkap waarbij de afvoer naar buiten gaat. Het meest gebruikelijke is dat dit met een buis via het plafond, recht omhoog door het dak, gebeurt. Maar ook via de kruipruimte is een mogelijkheid. Zo kunt u met uw afzuigkap alle kanten op. Eiland/wand schouwkappen, een inbouwmodel of een design wasemkap, bijvoorbeeld. Onze tip: bij Wave Design vindt u wandafzuigkappen, eilandafzuigkappen, plafondunits en inbouwunits waarbij de hoogwaardige afwerking tot in detail is doorgevoerd.

Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

Werkbladafzuiging, downdraft of alles-in-één

Redelijk nieuw op de markt is werkbladafzuiging, bijvoorbeeld van BORA. Kookwasem en etensgeuren stijgen niet op, maar worden weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld en dus direct uit de pan. Een andere noviteit is downdraft afzuiging. Een downdraft afzuigkap zit verwerkt in het keukenblad en schuift omhoog op het moment dat u gaat koken. Een stijlvol alternatief voor de ouderwetse afzuigkap die altijd in het zicht hangt, dus. Daarnaast zijn er ook kookplaten met geïntegreerde afzuiging verkrijgbaar, onder meer van het merk NEFF. Zeker voor kookeilanden is dit een ideale oplossing.

Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

Werkbladafzuiging van BORA

{youtube}/images/siemens_tvc_built in.mp4{/youtube}

Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

Voorbeeld van downdraft afzuiging

Goede afzuiging in de keuken, kent u de mogelijkheden?

Inductiekookplaat met afzuiging van NEFF

Recirculatie

Bijna alle afzuigkappen zijn tegenwoordig uit te rusten met recirculatie door middel van koolstoffilters. Deze filters elimineren alle geuren uit de lucht en zorgen er dus voor dat er na het koken geen onaangename geuren in de keuken blijven hangen. Een andere optie is een PlasmaMade filter, die onder stroom alle geuren verbrandt. Een PlasmaMade filter is erg efficiënt en bovendien ook duurzaam - deze filter gaat maar liefst vijftien jaar mee. En een bijkomend voordeel: de PlasmaMade filters kunnen op iedere nieuwe of reeds bestaande afzuigkap worden gemonteerd.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Keukenstudio Regio Oost? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze keukenadviseurs!

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.