Klanten waarderen ons met een 9.1 112 reviews Bekijk alle reviews

Flexinductie: grote kookvlakken, groot kookgenot

07 april 2017
Flexinductie: grote kookvlakken, groot kookgenot

De wereld om ons heen wordt dankzij allerlei innovaties steeds iets comfortabeler. Een belangrijke innovatie op het gebied van kookplaten is bijvoorbeeld flexinductie. Hiermee zet u uw pan waar u dat maar wilt op de kookplaat. Magnetische velden zorgen er vervolgens voor dat de hitte rechtstreeks naar de pan wordt overgedragen en dat de kookplaat verder niet verhit wordt. De kookplaat wordt alleen warm daar waar de pan warmte afstoot. Dit heeft een comfortabele en efficiënte manier van koken als gevolg.

Blijf flexibel met uw inductiekookplaat

Inductie zelf is allang geen noviteit meer. De innovatie zit hem in het flexibele karakter van de kookplaat. De flexinductie kookplaat is een kookplaat zonder losse kookzones, maar met één grote flexzone: een veld met meerdere rechthoekige magneetspoelen die geactiveerd worden daar waar een pan wordt neergezet. Als minimaal zeventig procent van een spoel is afgedekt, wordt de spoel geactiveerd en de pan verwarmt. De spoel kan er door middel van instellingen ook voor zorgen dat een pan die voorop de kookplaat op stand 9 staat, automatisch naar stand 4 gaat als de pan naar achter wordt geschoven. Overigens zijn voor flexinductie pannen met een dikke, magnetische bodem de beste keuze, omdat de warmtegeleiding dan over de volledige pan plaatsvindt. En ook gietijzeren pannen doen het goed op de inductiekookplaat.

Flexinductie: grote kookvlakken, groot kookgenot

Waarom kiezen voor flexinductie?

Het gemak voor u als gebruiker is groot. Omdat de pannen niet meer gericht neergezet hoeven te worden, kunt u de beschikbare ruimte optimaal gebruiken. Afhankelijk van de grootte van uw flexinductie kookplaat kunt u tot wel zes pannen kwijt. Ook gaat er geen onnodige warmte meer verloren. De kookplaat herkent zelf de grootte van de pannen en verhit de pan alleen op de plek waar deze staat. Deze effectieve manier van koken zorgt dan ook voor een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Met flexinductie heeft u bovendien te maken met 25 procent kortere kooktijden; met PowerBoost zelfs tot 55 procent. En ten slotte is er ook nog een voordeel van praktische aard: een flexinductieplaat is makkelijk schoon te houden. Vuil veegt u er met een doek heel gemakkelijk vanaf. En morst u eten of vloeistoffen op de kookplaat, dan brandt dit niet aan.

Nieuwste manier van flexibel koken

De vrijheid die deze nieuwste manier van koken u brengt is met niets te vergelijken. Gaat u uw keuken vernieuwen of verbouwen en twijfelt u nog of flexinductie wel bij u past? Bij Keukenstudio Regio Oost vindt u flexinductie kookplaten van verschillende merken, waaronder NEFF en Siemens. Kom gerust eens langs in onze keukenshowroom in Rijssen en laat u adviseren en inspireren!

Blijf op de hoogte

Door u te abonneren op onze nieuwsbrief.
Waarom kiezen voor
Keukenstudio Regio Oost?
In onze keukenshowroom in Rijssen staan onze adviseurs met vakkennis, creativiteit en enthousiasme voor u klaar. Zoekt u een keuken in landelijke stijl of een moderne keuken op maat? Een luxe design keuken of juist een betaalbare keuken? Onze specialisten vinden precies die keuken die u zoekt. En daarbij krijgt u altijd de beste kwaliteit.
Kom langs

in onze showroom

Keukenstudio Regio Oost
Molendijk-Noord 59
7461 JG Rijssen

© Keukenstudio Regio Oost. Website ontworpen door Gijs®.